Livsstil

Mine tre børn gik ned

7. januar 2013 af Karin Heurlin, Foto: Morten Mejnecke
Sussie levede det perfekte liv med sin succesfulde mand og tre smukke børn i Hellerup, nord for København. Men langsomt faldt glansbilledet fra hinanden. Et efter et gik hendes børn ned.

Sussie Sheikh parkerer bilen foran villaen i Hellerup efter arbejde. I sofaen sidder hendes 22- årige datter. Hende, som har fået topkarakterer på eliteskolen, og som med sin skønhed og sociale væsen altid har fået folk til at flokkes om sig.

Nu sidder hun og rokker frem og tilbage. Sussie kan mærke sit hjerte dunke hårdt, da hun holder om datteren og prøver at få øjenkontakt. Men pigen ser hende ikke.

Indlagt 8 måneder

Fra da af, bliver Sussies ældste datter indlagt på psykiatrisk afdeling på Gentofte Hospital, hvor hun måned efter måned ligger i en døs af medicin.

LÆS OGSÅ: De har mistet tre børn

Hvordan hun er endt sådan, forstår hun ikke. De er en familie, som har alt, og som kun har krævet én ting af deres tre børn: At de skal være lykkelige. At lige præcis dét kan være den tungeste byrde af alle, har Sussie indset i dag, hvor hun har udgivet sin hudløst ærlige bog "Bare du er lykkelig".

- Mange børn af succesfulde forældre har problemer med deres selvværd og lider af præstationsangst.

Finde forklaringen

- Min mand og jeg tænkte, at vi kunne klare det hele. Men vi så ikke, at det måske havde noget at gøre med de valg, vi havde truffet for os selv, siger Sussie og peger på, at familien blandt andet to gange valgte at flytte til USA. For forældrene var det et eventyr. For børnene var det et opbrud hver gang.

LÆS OGSÅ: Flasken kom før børnene

Bryder tabu

- Det var på det tidspunkt, at jeg begyndte at skrive bogen. Jeg kunne ikke lade være, for jeg havde et behov for at se en sammenhæng. Hvordan kunne det her ske for tredje gang? Nu, hvor bogen er ude, bryder Sussie et af de største tabuer. At indrømme, at ens børn ikke er succesfulde.

LÆS OGSÅ: Måtte sige farvel til sin søn

- Vi spejler os jo i vores børn. Vi vil gerne fortælle, hvor godt det går med vores børn. Når jeg siger, at mine to døtre er psykisk ustabile, og min søn har et hashmisbrug, så er jeg jo en fiasko.

Kommet i gennem krisen

Sussi behøver dog ikke føle sig som en total fiasko som mor. For alle tre børn er i dag kommet gennem deres kriser. Når Sussie alligevel har valgt at smide facaden, er det for at hjælpe sig selv og andre. Når man har læst sidste side i bogen, er man i hvert fald ikke i tvivl om, at det kan have kæmpe konsekvenser for børnene, når man som forældre jager det perfekte liv.

Sponsoreret indhold