Livsstil

Musikalske børn husker bedre

20. marts 2017 af Videnskab.dk Foto: All Over Press
Dine børn har bedre chance for at klare sig godt i hukommelsestests, hvis musikken er en del af deres liv. Det viser resultatet af en landsdækkende undersøgelse.

Klimprer dine børn på klaver? Eller er de mere til at straffe guitarstrenge?

Uanset hvad er deres odds for at klare sig godt i en hukommelsestest sandsynligvis bedre, hvis musik er en del af deres liv. Det viser resultaterne fra en landsdækkende undersøgelse, som er udført på 450 skoler i Danmark, skriver Politiken ifølge Videnskab.dk.

Godt 20.000 skole- og gymnasieelever fra hele Danmark har deltaget i undersøgelsen, hvor de skulle lave en musikquiz, udføre en hukommelsestest og besvare et spørgeskema om deres musikvaner.

Så meget betyder musik for dit barns udvikling

Bag det såkaldte Masseeksperimentet 2016 står blandt andre Peter Vuust, der er professor ved Center for Music in the Brain ved Aarhus Universitet.

- Det er ny, unik viden, som har stor betydning for vores viden om, hvordan musik påvirker og ændrer hjernen, siger han til tv2.dk.

Entydig sammenhæng

Ifølge forskerne viser resultaterne "entydigt", at der er en sammenhæng mellem musikudøvelse og styrken af elevernes såkaldte arbejdshukommelse. Den er eksempelvis vigtig i fagene dansk og matematik.

Ruth blev født døv: Jeg synger og spiller musik

Man kan dog ikke konkludere, om eleverne får bedre arbejdshukommelse af at spille musik, eller om det er eleverne med bedst arbejdshukommelse, der engagerer sig mest i musik.

Tidligere studier har dog også vist, at evnen til at fastholde og håndtere information er bedre hos musikere end hos ikke-musikere.

Læs også på Videnskab.dk:

Musik er indkodet i os fra fødslen

Bliver børn mere kreative af musik?

Sponsoreret indhold