Livsstil

Nul sukker til mine børn

13. maj 2015 Marianne Knudsen
Gregers Kirdorf
37-årige Maiken Vibede Vanting, mor til 3-årige Marcus og 5-årige Matthew, har truffet et valg, der ofte møder rullende øjne fra omgivelserne. Hun serverer konsekvent ikke sukker for sine børn, men vælger sunde alternativer, der vækker mindst lige så stor begejstring hos sine to drenge.
Maiken Vibede med sine sønner Matthew og Marcus

Fredag er lig med slik for rigtig mange børn. Men ikke hos Maiken Vibede Vanting , der hellere serverer chokolademuffins uden sukker og mælk for sine to drenge, 3-årige Marcus og 5-årige Matthew, når der skal hygges. Et helt bevidst valg om ikke at tanke sine børn op med sukker, og som ret ofte møder rullende øjne og bedrevidende udsagn om, at det er synd for børnene. Men det har Maiken efterhånden vænnet sig til.

- Jeg synes, at det skal være op til forældre selv, hvorvidt de vil give deres børn sukker eller ej. Jeg blander mig heller ikke, når forældre lader deres børn spise sig mæt i en pose Matador Mix, siger 37-årige Maiken Vibede Vanting, der bor i Strib på Fyn.

Maiken Vibede serverer chokoladekage for Marcus og Matthew
Gregers Kirdorf

For hende er det vigtigt at give sine drenge den bedste start på livet med sunde økologiske råvarer, og hun prioriterer benhårdt, når indkøbskurven skal fyldes op. Hun vil til enhver tid foretrække at betale 25 kroner for en økologisk bakke blåbær end en kæmpestor slikpose fyldt med E-numre.

- Marcus og Matthew er lige så begejstret for det. Det handler om, hvad de er vant til at få, og jeg kan altså sagtens gå forbi et ishus uden plagende børn, fortæller hun, der til gengæld ikke blander sig i måltiderne, når drengene er hos deres far eller ude blandt kammerater.

Læs hele historien i denne uges Ude og Hjemme og få også opskriften på Maikens lækre chokolademuffins, der kan spises uden at få dårlig samvittighed

Sponsoreret indhold