Livsstil

Pas på forårssolen: Beskyt dig mod solen

23. april 2018 af Jerk W. Langer, redigeret af redaktionen, foto Panthermedia / All Over Press
Efter flere måneder med mørke løber vi ud i forårssolen, så snart den titter frem. Men husk at beskytte dig mod solen, så du ikke ødelægger huden

Selv om solens stråler i løbet af foråret kan føles milde, er de ikke ufarlige. Man kan sagtens risikere en uventet solskoldning, ikke mindst fordi vinteren har efterladt huden helt uforberedt og sart.

Sådan skriver læge Jerk W. Langer i Ude og Hjemme med en opfordring til alle, der skal ud nyde foråret og solens stråler, om at beskytte sig mod netop solens stråler.

Vær opmærksom på UV-indekset

Overstiger UV-indekset 3, og er huden ikke beskyttet af tøj eller solfaktor, kan det gå galt. UV-indekset angiver styrken af solens ultraviolette stråler.

Desuden er vi tilbøjelige til at opføre os mere ufornuftigt i forårssolen end om sommeren, fordi vi glæder os over, at lyset endelig er tilbage efter en mørk vinter. Luften føles også stadig kølig, men lufttemperaturen gør os ikke forbrændte, UV-strålerne er det afgørende.

LÆS OGSÅ: Hold dig vågen uden kaffe

Sol øger risiko for rynker

Sol på ubeskyttet hud øger faren for rynker, pigmentskjolder, ældning og hudkræft, især ved forbrænding.

Så udvis omhu i denne tid og tag samme forholdsregler som om sommeren – det vil sige, at du skal bruge solcreme samt holde dig i skyggen midt på dagen på solstærke dage.

Sponsoreret indhold