Livsstil

Sådan får du støvet ud af huset

12. juli 2018 Forbrugsguiden.dk
Intet hjem kan holdes frit for støv og skidt uden hjælp fra støvsugeren. Støv består især af hud fra både os mennesker og vores kæledyr, men også andre ting som rester fra planter og små sandkorn. Især rum som stuen, hvor der er meget liv og masser af puder, tæpper og bløde overflader, bliver hurtigt dækket af støv og skidt. Støvsugning er derfor vigtigt, og med nogle få forholdsregler kan arbejdet effektiviseres en del...
Sådan får du støvet ud af huset

Trin 1: Start med at rydde op i hjemmet, således at der ikke er mange forhindringer for støvsugeren. Det gælder både gulve, vindueskarme, hylder og borde. Saml alle mindre ting ét sted.

Trin 2: Start selve støvfjernelsen med at støve karme, paneler, rammer, varmeapparater, lampeskærme med videre af med en klud. Anvend en tør klud til formålet og gerne en af mikrofiber, der holder på støvet.

Det er vigtigt at tørre støv af, inden man støvsuger, idet man under aftørring af støv med en klud hurtigt kan komme til at ”spilde” støv ned på gulvet, og i så fald skal man have støvsugeren frem igen.

Trin 3: Tag puder og hynder med udenfor og bank støvet ud af dem. Man kan herefter give dem en gang med støvsugeren med det samme. Løse tæpper kan også tages med udenfor til en gennembankning.

Husk også hjemmets planter. Den bedste rengøring af dem foregår ved at tage dem med ud på badeværelset og give dem en blid omgang med bruseren.

Trin 4: Tag støvsugeren frem til indendørs brug. Start med at støvsuge vægge oppefra og ned og glem ikke møbler og fjernsyn. Derefter gælder det gulvet, hvor både hårde gulve og tæpper skal have en grundig overhaling. Nogle støvsugere har specialmundstykker til de forskellige overflader.

Vær desuden særligt opmærksom på områder, hvor kæledyr opholder sig meget – Her vil der ofte være rigtig mange dyrehår.

Trin 5: Efter støvsugning bør man vaske alle overflader af med vand og sæbe, når der ikke er løst støv tilbage. Både paneler, hylder, håndtag, vindueskarme, borde, radiatorer med videre. 

3 gode støvsugere

Her kan du se et udvalg af støvsugere, som alle har fået gode anmeldelser i forskellige eksperttests.Du kan både se i hvilke test støvsugerne har fået udmærkelser, samt du kan se prissammenligning af produkterne. Modellerne er udvalgt fra Forbrugsguidens store støvsuger test.

 
Philips FC8721/09

 

✅Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

✅Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

 

philips_fc872109_stoevsuger.jpg

Prisvenlig og effektiv

Denne støvsuger fra Philips har klaret sig godt i test i både Danmark og Sverige. Philips FC8721/09 vil være et godt valg for den forbruger, som ønsker en effektiv og traditionel støvsuger, der ikke koster rigtig mange penge.

Denne model er designet til både at kunne suge skidt og snavs op fra tæpper og hårde overflader, og det gælder også i revner og huller og langs vægge og kanter. Philips FC8721/09 opererer med stor smidighed, og derfor er det muligt at komme til selv besværlige steder.

God til allergikeren

Philips FC8721/09 er en model med pose, og denne pose kan rumme 3,5 liter støv. Modellen er en miljøvenlig støvsuger i energiklassen A, og som en ekstra bonus er denne model fordelagtig til hjem med allergikere. For det første er den også god til at fjerne dyrehår fra gulve og tæpper, og for det andet er modellen udstyret med et HEPA-filter, som sørger for, at selv meget små støvpartikler forbliver i støvsugerens pose efter opsugning og ikke kommer ud i hjemmet igen.

Udvalgte fordele ved Philips FC8721/09:

✔ God pris

✔ Fordelagtig til både hårde gulve og tæpper

✔ Med HEPA-filter, som gør modellen allergivenlig

 
 
Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

 

✅Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

✅Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

_bosch_bgs5335_zooo_proanimal_stoevsuger.jpg

God til hjem med kæledyr

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er en anmelderrost støvsuger, som vil være et godt valg for den forbruger, som har pelsede kæledyr i hjemmet. Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er nemlig specialdesignet til at kunne fjerne dyrehår fra selv svært tilgængelige steder.

Denne model har forskellige medfølgende mundstykker til forskellige overflader, og den dyrehårs-specifikke ProAnimal Turbobørste er skabt til at fjerne katte og hundehår. Denne børste er nemlig særdeles kraftig og har en unik udformning, som får flest hår med.

Allergi-venlig

Derfor er Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal et særligt godt valg til husstande med allergikere også. Dyrehårene fjernes, og i kombination med det effektive HEPA-filter holdes hjemmet så rent som muligt. HEPA-filteret sørger nemlig for at bortfiltrere alle støvpartikler, således at de forbliver i støvsugeren.

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal er en poseløs støvsuger, som i stedet opsamler støv og skidt i en beholder. Der medfølger desuden også en specialbørste til hårde gulve, og så har modellen en teleskopstang, således at den kan indstilles efter brugerens højde.

Udvalgte fordele ved Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:

✔ Specialdesignet til at fjerne dyrehår

✔ HEPA-filter

✔ Poseløs støvsuger

 

 
Siemens VSQ4G332

 

✅”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

✅Testvinder hos Dr.dk

siemens_vsq4g332.jpg

Traditionel støvsuger

Denne Model har klaret sig godt i test hos både Forbrugerrådet Tænk og hos DR. Siemens VSQ4G332 er en traditionel støvsuger, som passer til den forbruger, som ønsker en miljøvenlig støvsuger, der især er god til hårde gulve. Siemens VSQ4G332 er derfor ideel til hjemmet med mange gulve uden tæpper. Det kan både være parketgulve, klinkegulve eller linoleumsgulve, og med et støjniveau på 69 dB kommer støvsugningen heller ikke til at larme voldsomt.

Omtanke for miljøet

Siemens VSQ4G332 er en klimavenlig støvsuger på flere måder. Den er nemlig at finde i energiklasse A, hvilket sikrer et lavt energiforbrug, og så sikrer Siemens VSQ4G332 også et godt indeklima, idet denne model er udstyret med et HEPA-filter. En støvsuger med et HEPA-filter er særlig godt i husstande med allergikere.

Herudover er denne model meget traditionel, og den anvender ledning og støvsugerpose. Siemens VSQ4G332 har for bekvemmelighedens skyld en teleskopstang, så længden kan tilpasses, og man kan også tilpasse sugestyrken undervejs.

Udvalgte fordele ved Siemens VSQ4G332:

✔ Traditionel støvsuger med pose og ledning

✔ Især velegnet til hårde gulve

✔ Miljøvenlig model

Sponsoreret indhold