Livsstil

Sådan fungerer hypnose

11. maj Af videnskab.dk
Foto: Colourbox
Nogle mennesker er modtagelige overfor hypnose, som blandt andet kan dæmpe mange former for angst.
Kvinde til hypnoseterapi

Hvis du skal en tur til hypnoterapeut, begynder det med en såkaldt induktion, hvor du ofte vil sidde behageligt og rart i samme rum som hypnotisøren.

Han eller hun vil bede dig om at fokusere på noget specifikt. Hvis du ligger på en briks, kan det for eksempel være et punkt i loftet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Målet med induktionen er at bringe dig i en tilstand, hvor du er mere modtagelig for hypnotisørens vejledning og instrukser.

Det næste skridt er hypnotiske suggestioner. Det er her, hvor hypnoterapeuten bruger hypnose til at arbejde med klientens problemstillinger.

Tandlægeskræk

Selv om man ikke præcist ved, hvad der gør nogle mennesker mere modtagelige over for hypnose, har forskningen fundet, at højt hypnotiserbare nemmere bliver opslugt af deres egen fantasi.

Er du modtagelig for hypnose, kan du glæde dig over, at behandlingsformen har potentiale til at afhjælpe flere forskellige problemer.

Studier peger nemlig på, at hypnose kan blive brugt til at behandle for eksempel angst, tandlægeskræk og forbedre hukommelsen hos hjerneskadede patienter.

Et dansk studie fra 2016 viste, at hypnose kan dæmpe smerter.

Sponsoreret indhold