Livsstil

Sådan taler du med dit barn om coronavirussen

16. marts 2020 Anne Mette Friis / UNICEF. Foto: Shutterstock
Alle skoler og dagtilbud er lukket ned i to uger. Børn og ungechef hos UNICEF Danmark, Anne Mette Friis, rådgiver dig til, hvordan du taler med dit barn om coronavirussen.

Alle skoler og dagtilbud er nu lukket ned i to uger med virkning fra fredag den 13. marts. Det præsenterede statsminister Mette Frederiksen onsdag i sidste uge på et pressemøde.

Det kan være vanskeligt at forholde sig til, hvad og hvor meget du skal dele med dine børn om situationen, men det er vigtigt, at de får det fortalt på den rigtige måde, så fantasien ikke løber løbsk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Børn og ungechef hos UNICEF Danmark, Anne Mette Friis, klæder dig på til at tale med dit barn om coronavirus på en konstruktiv måde.

3 gode måder at tackle dit barns bekymringer og spørgsmål på:

1. Forklar, at hele verden hjælper med at løse problemet

Dit barn kan have brug for at vide, at de voksne gør alt, hvad de kan for at hjælpe. Fx er der netop blevet sendt en masse beskyttelsesdragter og -masker fra UNICEFs Verdenslager i København. Der er også en gruppe mennesker hos verdenssundhedsorganisationen WHO, der holder øje med situationen i hele verden. Læger, hospitaler og ambulancefolk ved nøjagtig, hvad de skal gøre, så sygdommen isoleres og bekæmpes på bedst mulig vis. Siden det første tilfælde af coronovirus i Danmark blev bekræftet, har det danske beredskab og sundhedsvæsenet arbejdet på højtryk, så smitten spredes mindst muligt.

Læs også: 10 (hyggelige) ting, du kan lave derhjemme

2. Giv korte og klare svar

Tænk over, hvor meget og hvad du vil fortælle, når dit barn spørger ind til situationen. For meget information kan være forvirrende, og der er ingen grund til at komme med lange redegørelser for dramatiske begivenheder. Forsøg at holde dine svar så korte og præcise som muligt. Undgå også at forsøge at berolige dit barn med at sige, at "virussen kun er alvorlig for gamle mennesker". Så flytter du blot dit barns bekymringer fra dig over til bedsteforældrene.

3. Tal med dit barn om, hvad barnet ved

Måske har dit barn fået fortalt noget, som ikke er sandt, eller som det har misforstået. Spørg derfor gerne dit barn ind til, hvad det ved, og hold dig til fakta. Du kan altid finde opdateret fakta og de officielle råd om coronavirus på Sunhedsstyrelsens hjemmeside.

Få flere gode råd til samtalen på femina.dk

Sponsoreret indhold