Livsstil

Sådan undgår du røde tal i julen

9. december 2017 af redaktionen, Foto Panthermedia
Med meterlange ønskelister og en stor julemiddag, kan julen nemt blive en bekostelig affære. Med tre tommelfingerregler kan du let spare penge i julen.
Med tre tommelfingerregler kan du let spare penge i julen

Julegaver, julemad og transport på tværs af landet op til højtiden kan let blive en dyr affærre - men det behøver det slet ikke at være. Mediet Metro har lavet en guide til, hvordan du nemmest undgår at få røde tal på bundlinjen i julen. Med tre lette tommelfingerregler er du godt på vej til at spare penge i julen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Få styr på julen i skilsmissefamilien

Først og fremmest handler det om at lave en plan og holde sig til den. Det indebærer også at lave et budget for, hvor mange penge julemåneden må koste.

-Før du køber nogle gaver eller noget mad, skal du finde ud af, hvor meget du har det godt med at bruge - efter at have beregnet det budget, du har til rådighed over de næste måneder, efter dine faste udgifter, siger Jon Ostler, der arbejder for prissammenlignings-siden, Finder.com.

Julen behøver ikke at være dyr

Dernæst er det en god idé at holde øje med tilbud og andre rabataftaler, så du kan få en vare til reduceret pris - og at svinge omkring det lokale supermarked, når de sætter madvarer ned.

-Tag også forbi din lokale genbrugsbutik, for de kan nemt have gaver, der kan bruges som julegaver, fortæller Jasmine Birtles, der er finansiel journalist.

Læs også: Hvor mange penge bruger du på julegaver?

Sidst er det altoverskyggende tip at skrue ned for antallet af julegaver - eller måske at droppe gaveudvekslingen helt.

Sponsoreret indhold