Livsstil

Sjove lege for mødre og sønner

28. april 2014 af Charlotte Højlund Foto: Charlotte Højlund
Selv om du er et fjols til fodbold og synes Playstation er kedeligt, kan du sagtens lege med dine drenge, for der er masser af muligheder for sjove mor og søn-aktiviteter, hvis man er lidt kreativ. Her får du familieekspert Charlotte Højlunds forslag - hun er nemlig hverken til fodbold eller elektroniske spil.

Charlotte Højlund
- Mor til 7, foredragsholder og forfatter


Jeg ville være en del udfordret, hvis jeg var alenemor til drenge. Der er så mange af deres interesser, som jeg enten ikke kan finde ud af eller ikke interesserer mig for.

Diverse spil til computer, mobil, PlayStation, iPad og Wii siger mig ingenting. Jeg har aldrig syntes, at det var sjovt at spille noget som helst elektronisk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fjols til fodbold

Fodbold kan jeg også have svært ved at tale med om. Selv om jeg gerne ser en landskamp, kan jeg ikke alle navnene på alle spillerne i de europæiske ligaer. Og jeg ville aldrig vide, om den ene eller anden spiller fra FIFA 13 er bedst i angrebet, forsvaret eller på midtbanen.

Jeg har heller aldrig været en ørn til hverken skateboard, in-liners eller tricks med løbehjul på ramper - jeg er simpelthen for piget.

Mormor med hammer og pensel

Sådan har min mor det også, og hun har kun prøvet at være mor til to piger. Hun har altid syntes, at det var svært at være sammen med sine drenge-børnebørn, for "hvad laver man egentlig med sådan nogen?"
En dag, hun var på besøg, havde Sophus på 9 år brug for hjælp til sit løbehjul, der skulle males med spraymaling. Jeg havde ikke tid, så jeg foreslog, at han bad mormor om hjælp. For hun kan nemlig ikke bare sy og strikke, men også skrue, hamre og male.
Pludselig havde hun brugt det meste af en lørdag på at skille løbehjulet ad sammen med Sophus og fået det malet, og begge nød det i fulde drag.
Nogle gange er det slet ikke så svært, hvis man lige får vendt tingene om ...

LÆS OGSÅ: Hjælp til særligt sensitive drenge

Ideer til drengelege for mødre og sønner

Selv om man ikke interesser sig for "drengeting", kan man godt foretage sig noget sammen med sine sønner. Her er et par af mine idéer:

¤ Byg fodboldmål sammen, som drengene efterfølgende kan male i seje farver.

¤ Ordn cykler, løbehjul, og hvad de ellers måtte have af den slags. Det er ikke specielt maskulint at vaske og smøre "køretøjer".

¤ Byg redekasser - det kræver kun en sav og hammer eller boremaskine.

LÆS OGSÅ: Byg en redekasse

Til stranden eller i haven

¤ Tag på stranden eller i skoven, hvor de kan få lov at løbe, kravle, klatre eller bare kaste sten i vandet. Indsamling af flotte sten og skaller appellerer også til pigerne.

¤ Gå i haven. Både såning, plantning og indsamling af frugt er sjovt for alle børn.

¤ Det kreative gen er heller ikke forbeholdt piger - masser af drenge elsker at klippe, klistre, tegne og male.

¤ Byg en bålplads og steg pølser, bag snobrød og rist skumfiduser over åben ild.

¤ Sæt klatretrin op i træerne, så det er nemmere at komme op.

LÆS OGSÅ: Sådan får du alenetid med børnene

Sponsoreret indhold