Livsstil

Skab glæde og bliv glad

25. juni 2015 Charlotte Højlund Foto: All Over Press
Når vi er triste og kede af det, får vi ofte at vide, at vi skal gøre noget godt for os selv. Men familie-ekspert Charlotte Højlund vender det råd på hovedet: Først når du gør noget for andre, bliver du ægte glad. Her få du tip til at skabe glæde - både for andre og dig selv ...

Hyggedag med mor

For nylig var jeg lidt trist til mode. På trods af at jeg er mor til hele syv børn, var jeg alene hjemme, og jeg var i dårligt humør og fik ikke foretaget mig noget fornuftigt. Det viste sig, at min mor også var alene hjemme, og i stedet for at blive ved og sidde og kukkelure, tog jeg en hurtig beslutning.
Jeg kiggede i køleskabet og fandt et stykke koldrøget laks og nogle optøede rejer. Jeg havde også jordbær, som fik en hurtig omgang smeltechokolade og røg i køleskabet, mens jeg tog et bad. Så blev tasken pakket og af sted med mig på ”surprise-visit”.
Da jeg ankom, sad min mor og nød solen. Hun blev glad, og det gjorde jeg også. Det blev til nogle dejlige timer med god mad, hygge og en masse snak.Og da jeg kom hjem, var jeg alt andet end deprimeret. Opstemt og fyldt med energi gik jeg en lang tur med hunden, kastede en masse blomsterfrø i haven og fik vandet, inden solen gik helt ned. Det blev også til en Skype-samtale med min datter i udlandet og lidt arbejde inden sengetid.
Når vi er triste og kede af det, får vi tit at vide, at vi skal gøre noget for os selv. Men jeg tror, at det bedste, vi kan gøre for os selv, er at gøre noget for andre – det bliver man ægte glad af.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Sjove lege for mødre og sønner

Så lidt skal der til:

¤ Et kort og uventet besøg eller en invitation til at gå ud og drikke kaffe.
¤ En lille gave, der ikke behøver koste alverden eller måske er helt gratis, som en buket fra grøftekanten. Bare tænk på dine børns små gaver til dig.
¤ En sød besked fra en, du holder af, kan være en gave i sig selv. Det fik jeg fra min ældste datter til Mors Dag.
¤ Tag lækkerier med på besøg – måske noget du alligevel har i køleskabet.

LÆS OGSÅ: Ideer til lækkerier: cupcakes med karamelhjerte og citronfrosting

¤ Giv ting væk, hvis du ikke har brug for dem. Det gjorde jeg selv for nylig, hvor jeg havde fået et badekar, som min veninde ville få mere glæde af.
¤ Sig ja og få tifold igen. Jeg har for nylig lånt min store trailer ud til flere forældrepar og har blandt andet fået både god vin og fået kørt alt mit eget haveaffald væk som tak.

Få råd til lidt mere, med en rabatkode til Euroflorist er der store besparelser og plads til endnu en blomst i utide – Find den her rabatkode euroflorist

Sponsoreret indhold