Livsstil

Skal vi spille?

25. august 2010 af Redaktion
Hvem får flest point og vinder? Det gælder om at kaste præcist og få de fem ringe ned omkring pælene.

Hvem får flest point og vinder? Det gælder om at kaste præcist og få de fem ringe ned omkring pælene. Stik pælene i strandsandet eller græsplænen og stil jer et antal meter derfra. Jo længere væk, desto sværere er det naturligvis at ramme. En ring omkring en pæl med et rødt bånd giver 10 point, to røde bånd giver 20 point og tre røde bånd 50 point.

Materialer: Ringspillet kan du selv snedkerere af 1,5 m rundstok (2,3 cm i diameter) og 3 meter 8-mm nylonreb. Derudover skal der bruges rødt isolerbånd.

Værktøj: skærekasse, sav, sandpapir, boremaskine samt 3 mm- og 8 mm-bor.

Sådan gør du:
Sav fem propper til ringene - de skal være 4 cm lange. Brug en skærekasse, så propperne ikke bliver skæve.

Slib skærefladerne med sandpapir og rund hjørnerne. Bor huller til rebet 1- 1,5 cm ind i begge ender af propperne. Bor for med det tynde bor.

Klip 5 x 50 cm af nylonsnoren. Smelt enderne over flammen fra et stearinlys, så rebet ikke løber op. Saml de fem stykker reb til ringe med propperne. Kom evt. lim i hullerne først. Dekorér propperne med et bånd af rødt isolerbånd.

De fem pæle er hver 25 cm lange og savet spidse i den ene ende med det skrå snit i skærekassen. Et skråt snit med saven giver skrå skæreflader på 2 pæle. Slib pælene med sandpapir og sæt 1 rødt bånd omkring 2 af pælene, 2 røde bånd omkring andre 2 pæle og 3 bånd omkring den 5. og sidste pæl.

Nu kan legen begynde.

Når legen er slut
Hold styr på alle ringspillets løsdele.

Materialer: Lagenlærred, en rest snor, et stykke glat bånd og sytråd.

Sådan gør du:
Saml ringene til ringspillet med en stump af restsnoren. Klip af i passende længde og smelt enderne over en flamme.

Til pælene sys en pose af et stykke lagenlærred. Klip et stykke stof på 22 x 76 cm. Fold stoffet midt på den lange led og sy sidesømmene sammen med ¾ centimeters sømrum. Siksak over trevlekanterne. Buk overkanten 2 x 1,5 cm til vrangen og søm. Lad en åbning være ved den ene sidesøm. Træk et glat bånd igennem løbegangen.

Lav også en redekasse.

Sponsoreret indhold