Livsstil

Småbørn kan læse mennesker tidligere, end man lige skulle tro

19. november 2017 af redaktionen, Foto Panthermedia
At børns udvikling går hurtigt, er ingen hemmelighed. Men at bare 17 måneder gamle småbørn kan se og mærke, hvem der bestemmer - både ude og hjemme, er helt ny, imponerende viden.
Småbørn kan læse mennesker

Det er ikke altid lige til at gennemskue, hvem der har bukserne på, når hverdagen løber afsted og madlavning, fritidsaktiviteter og børnepasning skal gå op i en højere enhed. Men faktisk kan bare 17 måneder gamle småbørn se og mærke, hvem der bestemmer. Og det er langt tidligere, end man før har antaget. Det skriver mediet Daily Mail.

Læs også: Sådan lærer du dit barn ikke at nive og slå

Undersøgelsen, der er publiceret i tidsskriftet Cognition, viser også, at børnene forventer, at den dominerende part får større belønning end den svage.

Kloge børn

Undersøgelsen er foretaget af psykologiprofessor Jessica Sommerville og Elizabeth Enright, der er kandidatstuderende. Sammen har de vist 80 småbørn små videosekvenser med dukker i forskellige situationer. Her var resultatet klart: Børnene kiggede længere på videoen, hvor den svage dukke fik en belønning. Ifølge professoren bag undersøgelsen indikerer det, at børnene ikke forventer, den svage får belønning.

Læs også: Opdrag børnene med ros og tålmodighed

-Småbørn kan ikke tale med os, så vi må måle det på andre måder, f.eks. hvor længe de kigger på en begivenhed, for at se deres forståelse af netop denne begivenhed. Småbørn vil kigge længere på ting, der er uventede, siger Jessica Sommerville.

 

Sponsoreret indhold