Livsstil

Smart clutch

12. august 2012 af Redaktion
Har du en rest skind, kan der hurtigt sys en fin lille taske, der også kaldes en clutch. Den er perfekt som gå i byen-taske, da den kan rumme de mest nødvendige ting som nøgler, dankort og mobiltelefon

Materialer:
En rest skind, som kan købes i skindbutikker samt 4 centimeter velcrobånd i passende farve fra Birk Sytilbehør, der oplyser nærmeste forhandler på telefon 9715 6666 eller birk-ikast.dk.

Sådan gør du:
Tegn mønstret op, som du finder  HER

Hver tern svarer til 2 x 2 centimeter. Klip efter mønstret 2 stykker skind.
Klip desuden et langt stykke skind på 3 x 58 centimeter.

Hvis skindet har en pæn bagside lægges den op på det lange stykke; taskesiderne lægges ½ centimeter ind over i hver side og sys på. Sy tasken sammen i siderne ved at lægge tasken dobbelt, så de markerede punkter flugter. Der sys cirka 2 millimeter fra kanten, således at sømmen kommer til at sidde på retsiden.

Læg taskestykket dobbelt ved den tykke streg på mønstret og sy gennem begge lag ligeledes 2 millimeter fra kanten. Ved taskens øverste spids klippes det lange stykke ind til en bredde, der svarer til det synlige stykke mellem taskedelene. Sy velcrobånd fast i båndets spids på vrangsiden. Før båndet rundt om tasken, afmærk og sy det andet stykke velcrobånd på tasken.

TIP: Der kan også klippes og sys en indvendig lomme i tasken. Lommen sys med ved sammensyningen i siderne.

Ide og fotos: Lone Bjerregaard og Inga Andersen

Du kan også lave:

Fine hårspænder af filtkugler

Festlige stjerne-øreringe

Sponsoreret indhold