Livsstil

Smuk to-årig med Downs syndrom er model

14. september 2015 af Joan Andersen. Foto: SWNS/POLFOTO
De fleste mødre synes, deres egne børn er de smukkeste i verden. Det gjorde Julie også – og gjorde noget ved det. Nu har den snart to-årige pige fået sine første to model-kontrakter, på trods af at hun har Downs syndrom. Se billederne her.

- Min datter er smuk.

Julie Britton, 42, nægter at lade sin datters handicap definere, hvem hun er.

(Se video i bunden af artiklen)

Læs også: Mor: Lad vær med at kalde hende mit lille Downs Syndrom-barn. Hun hedder Louise

Født for tidligt og med Downs syndrom

Hendes datter Connie-Rose Seabourne er født to måneder for tidligt, og efter blot to uger fik hun diagnosen Downs syndrom. Men det rystede på ingen måder Julie og hendes kæreste Peter Seabourne fra Morley i nærhedes af Leeds i England.

- Da jeg var gravid, viste nakkefoldsscanningen, at der var en højere risiko for, at jeg ville få et barn med Downs syndrom. Jeg kunne være blevet testet for at finde ud af, om hun havde det, men det gjorde jeg ikke, for det ændrede intet, fortæller Julie.

- Det betød ikke noget for os. Vi har venner med børn, der har Downs syndrom, og vi har kun positive oplevelser med dem, siger hun.

Læs også: Umoralsk at føde børn med Downs syndrom

Hun har bare brug for kærlighed

- Man kan få så meget hjælp og støtte i dag, det er virkelig ikke et problem. Det er bare endnu en lille baby, der har brug for kærlighed, siger Julie.

Og det er lige præcis det, Connie-Rose har fået. Den lille pige har fået så meget kærlighed, at hun altid møder verden med et frækt smil. Og netop det smil har fået en masse mennesker til at sige til hendes mor, at Connie-Rose burde være model.

Connie-Rose har altid været smuk.

Kan min datter blive model?

Julie besluttede sig for at finde ud af, om hendes datter virkelig er smuk nok til at blive model, eller om hun bare er ligesom alle andre mødre, der tænker, at deres børn er smukkere end andre.

Hun sendte simpelthen en mail med et billede af Connie-Rose til et modelbureau.

- De svarede på mailen lige med det samme. De var bestemt interesserede, fortæller Julie.

- Da jeg talte med dem om Downs syndrom-diagnosen, blinkede de ikke engang med øjnene.

Julie sendte billeder til tre bureauer, som tog en række billeder af Connie-Rose for at finde ud af, hvordan hun reagerede foran kameraet.

- Hun elskede det. Hun fulgte deres instruktioner og havde det så sjovt foran kameraet. Jeg har taget så mange billeder af hende, at hun er vant til det, fortæller moren.

Og de professionelle kunne lide, hvad de så, for den smukke lille pige har allerede fået to kontrakter.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Intet er vigtigere end min datter

Julie understreger, at hun ikke vil presse Connie-Rose.

- Hvis det bliver for meget for hende, eller hvis hun viser tegn på, at hun ikke bryder sig om det, så stopper vi. Hvad hun har lyst til, er det vigtigste i alt det her, siger Julie.

Modelverden har taget imod lille Connie-Rose med åbne arme. Downs syndrom har ikke været en hindring.

- Vi har haft så mange positive oplevelser og fået så meget støtte fra så mange mennesker, siger Julie og kommer med en lille bøn.

- Folk kunne måske godt tænke lidt mere over, hvilke ord de bruger. Connie-Roses handicap definerer ikke, hvem hun er. Connie-Rose HAR Downs syndrom, hun ER ikke Down syndrom. Det er det største problem, vi har mødt, og det handler jo bare om information, siger hun.

Folk ved simpelthen ikke nok om Down syndrom, selv om alle ved noget om det.

Læs også: Downs-pige begejstrer millioner

Hjælper andre forældre til børn med Downs syndrom

Julie er nu begyndt at besøge forældre til børn med Downs syndrom på de nærliggende hospitaler. I den første tid hvor diagnosen er altoverskyggende, og forældrene er i chok, er det vigtigt, at de ser, at barnet sagtens kan få et godt liv og blive accepteret helt på niveau med børn uden diagnosen.

- Nogle mennesker tror, at livet aldrig bliver det samme igen. Jeg forsøger at forklare dem, hvor meget støtte de i virkeligheden vil møde ude i samfundet, siger Julie.

- Min familie har oplevet, at Connie-Rose blive behandlet som ligeværdig. Det er så fantastisk, at alle nu får mulighed for at se hende. Det er så positivt, siger den stolte mor.

Sponsoreret indhold