Livsstil

"Sommerdrømme"-vindere: Vi føler os uretfærdigt behandlet

28. maj 2021 Vært: Simone Baadsgaard.
Kaspar og Lambang Arianto fra TV 2s program ”Sommerdrømme” fortæller, at den danske lovgivning sætter en stopklods for, at parret juridisk kan være en familie.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kaspar og Lambang Arianto fra tv-programmet ”Sommerdrømme” har fået deres tvillinger Java og Atlas ved hjælp af en rugemor i USA.

De er biologiske forældre til hver deres tvilling, men kan ikke blive anerkendt som en familie i Danmark. Det betyder, at de står registreret som to enlige fædre med hvert sit barn - og det skaber en række problemer for parret, der føler, at de er blevet tabt mellem to stole.

- Vi har gjort det i USA, hvor alle går derfra som vindere, og så har vi svært ved at se, at fordi vi har valgt det, så kan vi ikke være en familie, siger Lambang Arianto og tilføjer:

- For mig er det rigtig hårdt, at jeg ikke juridisk kan være far for Java. Vores børn vokser op og får på et tidspunkt at vide, at de ikke er søskende. Vi føler os som en familie, men vi kan ikke passe ind i nogle kasser, og vi får ikke hjælp til at kunne ændre det.

I videoen i toppen af artiklen åbner Kasper og Lambang op og fortæller om deres svære situation.

Se også Kasper og Lambang fortælle om, hvorfor de valgte at benytte en rugemor.

Sponsoreret indhold