Livsstil

Strik en hue – og støt kampen mod ensomhed

16. december 2016 Anne Kristensen
Foto: Pantherstock
Omkring en kvart million danskere føler sig ofte ensomme. Ved at deltage i 'Den Store Strikkefest' kan du hjælpe med at bekæmpe ensomhed og bryde tabuet omkring ensomhed.
Strik mod ensomhed

Ensomhed er aldrig en rar følelse, og her i den mørkeste tid på året kan det være særligt hårdt, hvis man føler sig ensom.

For mange er oplevelsen af ensomhed desværre også et tabu. Dét tabu ønsker Røde Kors at bryde ved at sætte fokus på ensomhed og invitere alle interesserede med til 'Den Store Strikkefest'.

Bubber møder Linda: Det er da pinligt at være ensom

Støt kampen mod ensomhed

Sammen med smoothie-producenten innocent opfordrer Røde Kors således alle til at strikke små huer til innocents smoothies (se flere eksempler i galleriet nedenunder) og sende huerne ind til følgende adresse senest den 31. juli 2017:

innocent, Ragnagade 7, 2. th., 2100 København Ø.

Huerne sættes herefter på innocents smoothies i efteråret 2017, og for hver solgt smoothie med hue donerer innocent 2 kr. til Røde Kors, der bl.a. hjælper unge og ældre ensomme gennem et bredt udvalg af aktiviteter - eksempelvis ved at finde besøgsvenner, som bruger nogle timer om ugen på at besøge ensomme mennesker.

Sidste år blev der strikket flere end 50.000 huer i Danmark, og innocent donerede på den baggrund 100.968 kr. til Røde Kors. I år er målet at nå det dobbelte.

Video: 10 år uden en ven

Inspiration til strikhuer

Du bestemmer helt selv, hvordan huen skal se ud, men savner du inspiration, kan du se eksempler i galleriet nedenunder eller få strikkeopskrifter her

Her er nogle eksempler på de flotteste huer, som tidligere har været indsendt til 'Den Store Strikkefest':

Strikhuer

Jytte skulle holde jul alene: Blev juleven i fremmed familie

Lær at strikke 

Der er dog ingen krav om, at dine huer skal være SÅ flotte som huerne i galleriet ovenover. Alle kan være med i 'Den Store Strikkefest' - både erfarne og uerfarne.

Har du brug for hjælp til at komme i gang med at strikke, kan du se følgende video:

Røde Kors afholder desuden lokale strikkeaktiviteter sammen med innocent landet over i den nærmeste tid. Følg med på: www.denstorestrikkefest.dk

Sponsoreret indhold