Digitalt

Problemer med det digitale? Her kan du få hjælp

12. september Af Marianne Ok Nielsen
Foto: Colourbox
Det kan være svært selv at løse problemer med internet, computer og andet digitalt. Her er en liste med steder, der tilbyder e-hjælp.
e-hjælp til internet og andet digitalt

Forleden blev jeg ringet op af Grethe, der havde brug for e-hjælp, fordi hendes internet var holdt op med at virke. Hun havde fået mit nummer af en veninde, som jeg hjalp for mange år siden, og som havde beholdt mit visitkort.

Jeg er for længst stoppet som e-hjælper, og jeg var rigtig ked af, at jeg ikke kunne løse Grethes problem eller i det mindste henvise hende til nogen, der kunne.

Havde der været knas med en bærbar computer eller en smartphone, kunne Grethe have taget problemet under armen og opsøgt hjælp ude i byen. Men det er svært at tage husets internet med sig rundt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men hvilke muligheder har mennesker, der ikke lige kan spørge familie, venner eller naboer?

Her kan du søge hjælp

Efter at have undersøgt sagen lidt nærmere, kunne jeg ringe tilbage til Grethe i København.

  1. På Frederiksberg findes et support-firma, Comnuit, der kører hjem til kunder mod betaling.
  2. Det gør Din Digitale Hjælper på Østerbro også.
  3. I provinsen er det muligt i blandt andet Expert-butikkerne at abonnere på en servicekontrakt, der inkluderer e-hjælp i butikkerne. Hvis et problem kræver et hjemmebesøg, kan det også lade sig gøre udover serviceaftalen.
  4. Generelt i hele landet er der på nogle biblioteker og ældreklubber mulighed for at få hjælp, men undersøg nærmere, hvad der måtte gælde i dit område.

Hvis du, kære læser, kender til andre muligheder for at få e-hjælp, hører jeg gerne fra dig. På den måde vil jeg forsøge at danne mig et overblik, som jeg eventuelt kan beskrive her i brevkassen til gavn for alle.

Du kan skrive på mail til [email protected]

Brevkassen "Digitalt"

Marianne Ok Nielsen er journalist og forfatter til bogen "Google er ikke min ven - seks fortællinger om livet som minimal digital" med portrætter af mennesker, som har haft brug for hjælp til alt fra e-Boks.dk til apps på mobilen. I brevkassen "Digitalt" prøver hun at oversætte computersprog til menneskesprog, og i brevkassen findes ingen såkaldt dumme spørgsmål.

Skriv dit spørgsmål på mail til Marianne her:[email protected].

Sponsoreret indhold