Tips og tricks

Gør noget godt for klimaet: Spis dansk

1. maj Af Gitte Gerner Eriksen.
Foto: Shutterstock.
Her kommer en lille udfordring – både til dig, kære læser, og til alle os andre.
Kvinde der holder grøntsager

Grøntsager og frugter har generelt et relativt lavt klimaaftryk, men aftrykket afhænger af, hvilken frugt/grøntsag der er tale om, hvor den er dyrket henne, og eventuelt hvordan den er blevet fragtet til Danmark.

Udfordringen består i kun at købe dansk frugt og grønt i denne måned. Vil du være med? Altså vi taler om ikke at købe bananer, avocado, peberfrugter mv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Til gengæld har vi i maj en sæson, der giver dig mulighed for blandt andet at købe:

  • Grønne og hvide asparges
  • Rabarber
  • Gulerod
  • Majroe
  • Spinat
  • Forårsløg

Men frugt og bær må du vente med. Du kan naturligvis snyde med lidt frosne, danske bær.

Sponsoreret indhold