Tips og tricks

Mad til festen: Undgå at blive snydt

23. april Af Gitte Gerner Eriksen.
Foto: Shutterstock.
Forbrugerrådet Tænk giver dig her nogle råd til, hvad du skal gøre, hvis du havner i en situation, hvor maden, som du har bestilt, ikke dukker op.
Folk der er ude at spise på restaurant

Inviterer du mange gæster til konfirmation, studentergilde, bryllup, fødselsdag eller et andet festligt arrangement, kan det være en stor opgave at stå for mad og drikke til gæsterne selv.

Derfor vælger mange at bestille udefra gennem for eksempel et cateringfirma. Men hvad skal du gøre, hvis maden slet ikke dukker op, eller den ikke smager, som den skal?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forbrugerrådet Tænk giver nogle råd:

  • Husk altid inden du bestiller: Undersøg forskellige cateringfirmaer grundigt, tjek firmaets hygiejne med smileyordningen og lav en aftale på skrift.
  • Du kan bestille mad fra et andet spisested og i mange tilfælde få dækket prisforskellen, hvis det bliver dyrere.
  • Du har pligt til at vælge et alternativ, der gør prisforskellen så lille som muligt. Hvis maden helt er udeblevet, kan du få pengene retur, hvis du har forudbetalt eller lagt et depositum.

Sådan klager du:

  • Klag til firmaet straks du opdager, at der er noget galt, så firmaet har fået mulighed for at udbedre manglen med det samme.
  • Kan du ikke blive enig med leverandøren af maden, har du mulighed for at klage til Ankenævnet for Hotel, Restaurant og Turisme. Det koster 170 kroner i gebyr at klage.
  • Får du medhold eller delvist medhold i klagen, får du pengene tilbage.
  • Mindre økonomisk råderum på grund af inflationen fik danskernes indkøb af økologi til at falde med næsten 10 procent sidste år i forhold til året før.

Sponsoreret indhold