Livsstil

Tjekliste: Undgå at blive snydt på Black Friday

22. november 2018 Forbrugsguiden.dk
Black Friday er en dag, hvor du vil se tilbud i alle butikker både fysiske og online. Men det er også en dag, hvor der er stor mulighed for, at du kan blive snydt. I dag anvender forhandlere nemlig strategier, der får dig til at købe mere, end hvad du har brug for. Og nogle gange ændrer de også priserne, så det ligner tilbud.
Black Friday 2018

Vi har derfor lavet en tjekliste til dig, så du kan få en udramatisk Black Friday, hvor du kommer hjem med hænderne fulde uden at blive snydt.

Hvis du også vil finde flere gode råd til, hvordan du kan forberede dig bedst til dagen, kan du læse mere om hvordan du får mest ud af Black Friday tilbud i Forbrugsguidens store artikel om emnet.

Du kan også se Forbrugsguidens video med gode tips og tricks til Black Friday her:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

7 gode råd til til Black Friday

Råd 1: Undersøg butikkernes tilbud og rabatter

Lige meget om det er butikker, som du kender eller ikke kender, så skal du ikke blot stole på, at disse kører med fordelagtige besparelser på Black Friday. Mange undersøgelser har nemlig vist, at specifikke produkter som regel er billigere før Black Friday. Det vil sige, at du slet ikke opnår en besparelse på selve dagen på disse produkter. Tjek derfor produkternes priser i et godt stykke tid før Black Friday, så du undgår at blive snydt.

Råd 2: Undersøg om det er en falsk eller rigtig butik?

Lav altid en grundig research, inden du køber et produkt fra en ukendt butik. Mange svindlere laver falske hjemmesider inden Black Friday med gode kup, der får intetanende forbrugere til at sværme til deres sider. Men hvis det virker for godt til at være sandt, så passer det som regel også. Undersøg derfor den specifikke butik i forhold til følgende:

- Domæne
- Adresse
- CVR-nummer
- Kontaktformular
- HTTPS
- Sprog og grammatik
- Anmeldelser

Råd 3: Vælg en sikker betalingsmetode

Hvis du handler via internettet på Black Friday, så skal du gøre brug af dit dankort eller kreditkort. Derfor skal du huske altid at vælge en sikker betalingsmetode, så du undgår at blive snydt, hvis noget går galt med produktet, leveringen med mere.

De sikreste betalingsmetoder er blandt andet ved brug af et kreditkort, et betalingskort eller via PayPal.

MobilePay er også en sikker metode. Hvis du betaler med disse metoder, kan det hjælpe dig med at lave en indsigelse til din bank, hvis noget går galt.

Desuden kan du gøre brug af en sikkerhedskode online hos nogle forhandlere. Dette anbefales, hvis du har muligheden for det, da andre herved ikke kan misbruge dine oplysninger.

Råd 4: Undersøg produktets værdi

Hvis du finder et produkt med en god besparelse, så anbefales det, at du tjekker produktets værdi. Det er nemlig værd at finde ud af, om produktet overhovedet er prisen værd, før du køber det.

Forhandlere vil som regel fremhæve de bedste tilbud og rabatter på gamle produkter, produkter der ikke skal sælges mere, udgåede produkter med mere. Derfor kan det være, at den specifikke pris burde være langt billigere, da produktet ikke længere er tilbudsprisen værd.

Råd 5: Hold øje med garantier og returneringspolitikker

Når det kommer til Black Friday, så snyder mange forbrugere sig selv ved ikke at tjekke garantier og returneringspolitikker. De køber et produkt i den tro, at de samme regler altid gælder, hvilket sommetider ikke er tilfældet.

Ved Black Friday ændrer nogle forhandlere deres garantier og politikker, hvilket du skal være opmærksom på. Det kan også være, at garantier og politikker er anderledes, når det drejer sig om varer på tilbud.

Råd 6: Bliv ikke snydt til at springe dit budget

At lave et budget til Black Friday er altafgørende, da det hjælper dig med ikke at tage spontane beslutninger og købe impulsprodukter. Dog ved forhandlerne godt, at mange forbrugere bliver ekstra fristede, når det kommer til Black Friday. Derfor er de vilde med at gøre brug af strategier såsom kø-tilbud, begrænsede mængder, kun 100 stk. med mere.

Det betyder, at du skynder dig hen til butikken for at få fingrene i dette tilbud. Derudover vil du også finde andre små ting i butikken, som du ikke nødvendigvis har brug for, men alligevel vil eje, fordi du kan spare penge. Sørg derfor altid for at lave et budget, og husk at du skal overholde det lige meget hvad.

Råd 7: Forberedelse, forberedelse, forberedelse

Det er altid en god idé at forberede dig grundigt, inden Black Friday går i gang, da dette kan hjælpe dig med at undgå både fupbutikker og fuptilbud. Ved at lave planer, lister og noter, så kan du finde ud af, hvor du skal købe dine produkter henne, hvad butikkernes politikker er, hvilken pris du maksimum skal betale for et produkt med mere, så bliver det nemmere at undgå fristelser og snydebutikker.

Hvis du har tjeklisten in mente, når det bliver Black Friday, så er der stor sandsynlig for, at du ikke vil blive snydt – hverken af online eller fysiske butikker.

Er du interesseret i at læse flere tips og tricks til, hvordan du undgår at blive snydt på Black Friday, så klik ind her.

Sponsoreret indhold