Livsstil

Tror på en fremtid

9. oktober 2008 af Redaktionen
Signe troede ikke på, at hun kunne blive til noget. Først da hun fandt ud af, at hun lærte igennem bevægelse, forstod hun, at hun ikke var dum.

Signe på 15 år er ikke dum. Men det gik først op for hende, da hendes skole for nylig blev udvalgt til at deltage i TV 2-programmet "Skolen - verdensklasse på 100 dage".

Kun god til sport
Signe Meyer fra Gauerslund Skole ved Vejle var dårlig til at stave og havde svært ved alle fag. Kun sport var hun god til. Men når hendes klasselærer forsøgte at trøste hende ved at fremhæve Signes dygtighed i sport, kom Signes svar med et suk: - Jamen, hvad kan jeg bruge det til? Hun kunne selvfølgelig heller ikke vide, at lige præcis det at røre sig ville blive hendes vej til lærdom.

Bevægelse var vejen frem
Nogle lærer bedst, når de lytter og ser, mens andre lærer bedst, mens de føler på ting og rører sig. Med det forløb Signes skole deltog i, viste det sig, at cirka halvdelen af skolen var såkaldte føle/gøre-elever, herunder Signe. I skoleeksperimentet begyndte lærerne at undervise disse elever med andre redskaber end bøger og tavle. Det betød forbedringer med Signes kundskaber.

Ved godt mod
Da Signe blev undervist i alfabet og ordklasser ved at skulle hoppe og kaste begyndte tingene at sætte sig fast. De 100 dage med TV 2- filmholdet og eksperimentet er nu overstået, og Signe er en af de elever, som har fået mest ud af skolens nye pædagogiske redskaber.
- Nu kan jeg se nogle nye muligheder, som jeg aldrig havde troet på før. Og jeg tænker nu, at jeg nok skal blive bedre, fortæller Signe.

LÆS OGSÅ:

Au pair fandt lykken

Fra skolepige til topmodel

Sponsoreret indhold