Livsstil

Tryk dit barn rask og glad - sådan gør du!

8. marts 2017 Anne Kristensen
Foto: Pantherstock
I denne uges Ude og Hjemme får du en stor guide til, hvordan du nemt selv kan behandle dit barns smerter og gener med nogle simple tryk på barnets krop. Her kan du smugkigge på den såkaldte 'mirakelknap', der virker mod både forstoppelse, kolik, tandpine og meget andet!

Bogen 'Tryk & glad' er en hjemmebehandlingsguide til punkter og zoner, der virker mod sygdomme, ubalancer og gener, som babyer og småbørn typisk lider af.

Hvert punkt og hver zone er et sted på kroppen, som du kan behandle med massage og tryk. Punkterne påvirker kroppens energisystem og skaber balance i kroppen, lover forfatteren bag bogen, Katrine Birk.

Læs også: Lær at give din baby massage

I Ude og Hjemme nr. 10, som er på gaden den 8.-14. marts 2017, har vi fået lov til at bringe 5 af bogens i alt 43 forskellige behandlinger. Og de virker alle mod mange af de problemer, som småbørnsforældre uundgåeligt vil støde ind i!

Nedenunder kan du smugkigge på det behandlingspunkt, som mange forældre omtaler som 'mirakelknappen'.

Tyktarmsknappen (eller 'mirakelknappen'):

Dette punkt stimulerer tyktarmens energibane og virker derfor på alle problemer omkring tyktarmen. Det kan være forstoppelse, luft i maven, kramper, kolik og diarré. Punktet er især helt fantastisk at bruge mod forstoppelse, og mange forældre kalder det for 'mirakelknappen'. Der bliver nemlig ofte rapporteret om meget fyldte bleer, og punktet har hjulpet flere babyer med forstoppelse af med brugen af afføringsmiddel.

Læs også: Ny metode får baby til at falde i søvn på under et minut

Punktet styrker yderligere immunforsvaret og har forbindelse til hals og tænder. Så hvis din baby hoster, har halsbetændelse, andre halsproblemer eller tandpine, er dette punkt fantastisk til at løsne op. Det virker oftest med det samme. Punktet er godt at supplere med, når din baby har ubalance på lungerne.

I zoneterapiens verden er lunger og tyktarm tæt forbundne, som et ægtepar. Hvis den ene i forholdet ikke har det godt, har den anden det heller ikke godt.

Her kan du købe bogen 'Tryk & glad' over nettet >>

Sådan gør du

Punktet sidder på pegefingerens kant ved negleroden ud mod tommelfingeren. Lav små blide bank på punktet med din ene finger. Punktet sidder på begge hænder. Du kan vælge at behandle punktet i den ene side eller være grundigere og behandle i begge sider.

Læs også: Derfor skal du ikke kysse din baby med forkølelsessår

Tip: Brug gerne dette punkt, når din baby presser, men har svært ved at komme af med afføringen. Du vil med det samme give energi til tyktarmen og hjælpe din babys afføring lettere ud.

HUSK: Lyt altid til din intuition og din babys signaler, når du hjemmebehandler. Det skal føles rigtigt og være hyggeligt. Din baby skal ikke tvinges til at få behandling. Punkterne kan godt være ømme, når der er ubalance, men tryk ikke så hårdt, at det gør ondt. Start med et let tryk og øg det gradvist. Opsøg altid læge, hvis noget virker unormalt.

Få flere gode råd til at hjælpe dit barn med zoneterapi i det nye Ude og Hjemme, som udkommer onsdag den 8. marts 2017.

Her sker de fleste babyulykker:

Her sker de fleste babyulykker

Sponsoreret indhold