Livsstil

Verdens største diktat

9. juni Af Helle Hartz
Mere end 1.500 mennesker deltog i et usædvanligt rekordforsøg i diktat. Og de havde endda meldt sig frivilligt.
-

En søndag i juni var Champs-Élysées Avenue spærret, men det var ikke på grund af cykelryttere, der kom susende op ad den berømte allé.

Det var en helt anden, og meget mere fredelig ”sportsgren”, der blev udøvet denne formiddag, nemlig diktat, som vi kender den fra vores folkeskoletid.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Champs-Elysées-komiteen, der arbejder på at udvikle og styrke det internationale omdømme for den smukke allé, havde arrangeret afholdelsen af verdens største diktat, i et forsøg på at komme i Guinness Rekordbog. Og det var der mange, der gerne ville deltage i.

Champs-Élysées blev derfor fyldt med små skrivepulte, alle havde spidset både ører og blyanter, og så satte de 1.650 ”elever” sig til rette med pen og papir, mens de fik oplæst tre forskellige diktater fra både ældre og nyere litteratur.

Den ene af dem blev ovenikøbet oplæst af Paris’ viceborgmester Pierre Rabadan, der gerne ville støtte den gode sag.

Den store diktat var også tænkt som en mulighed for at sætte fokus på vigtigheden af at uddanne sig, og kampen mod ordblindhed.

Og da dagen var omme, blev det offentliggjort, at forsøget om at komme i Guinness Rekordbog var lykkedes til ug med kryds og slange.

Sponsoreret indhold