Livsstil

Vil du være udhvilet? Så gå i seng på præcis dette tidspunkt

23. marts 2017 Anne Kristensen
Foto: Pantherstock
Der er et anbefalet tidspunkt at gå i seng på, uanset hvornår du skal op næste dag.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du stadig er træt om morgenen, selvom du måske er gået rigtig tidligt i seng aftenen forinden for at få mange timers søvn?

Så er det faktisk fordi, at det slet ikke handler om, hvor længe du sover, men om du får sovet i de cyklusser, som din søvnrytme er indstillet til fra naturens side.

Video: Sådan falder du i søvn på kun 60 sekunder

Sådan er det i hvert fald, hvis man skal tro hjemmesiden web-blinds.com, som har lavet en slags 'søvn-regnemaskine', der udregner nogle præcise tidspunkter, du skal gå i seng på, hvis du skal op på et givent tidspunkt dagen efter.

4 ideelle tidspunkter at gå i seng

Alt, man skal gøre, er at indtaste det tidspunkt, man skal op på, og så udregner maskinen fire præcise tidspunkter, hvor det er ideelt at gå i seng.

Skal du f.eks. op kl. 6, så er den ideelle tid at gå i seng kl. 20.46, 22.16 eller 23.46 – eller hvis du er lidt af en natteravn kl. 01.16.

Søvnproblemer? Så skal du spise denne frugt

Skal du op kl. 7, er den ideelle tid at gå i seng enten kl. 21.46, 23.16, 00.46 eller 02.16.

Regnemaskinen tager således højde for, at det ifølge websitet i gennemsnit tager 14 minutter at falde i søvn, og at man herefter sover i 5-6 cyklusser, som varer omkring 90 minutter.

Kvinder bør sove 20 minutter længere end mænd

Afgørende at sove hele cyklussen ud

Hvis man vågner op midt i en sådan cyklus, så har vi balladen med, at din krop ikke føler sig udhvilet, hvorimod kroppen sagtens kan klare mindre søvn, end du måske tror, så længe din søvn er tilpasset, så du får sovet helt ud, når du befinder dig i en af disse cyklusser.

Her er den sundeste sovestilling

Websitet refererer ikke umiddelbart til særlig forskning om disse søvncyklusser, men om det passer på dig, kan du jo evt. lade komme an på en prøve.

10 typiske drømme - og hvad de betyder:

10 drømme - og deres betydning

Sponsoreret indhold