Livsstil

Vinterferie med god samvittighed

5. februar 2015 Ditte Dindorp
Der er ingen grund til at lade sig slå ud af den dårlige samvittighed, selv om du ikke kan holde vinterferie hele ugen med dine børn.

Ferie igen-igen

Skolebørn har mange ferier, og som forælder kan det være svært at tackle den dårlige samvittighed over, at man ikke hver gang har tid til at holde fri sammen med børnene på grund af arbejdet – eller fordi man ikke har nok feriedage tilbage.
Er man tilmed alene-forælder, er det endnu sværere, for de færreste af os har jo så mange ugers ferie, som der er fridage på et skoleår.

Drop den dårlige samvittighed

Men det er vigtigt ikke at lade sig slå ud af den dårlige samvittighed. Vi har de forhold, vi nu en gang har, og så må vi få noget godt ud af en mindre god situation. Og så skal vi huske, at selv om vores børn siger, at alle de andre holder ferie, er det nok ikke hele sandheden.
Hvor tit brugte vi ikke ”Alle de andre børn ...-remsen over for vores forældre. Hold fri, når du kan, og mind dig selv om, at det er godt nok.

LÆS OGSÅ: Ren hygge - hjemmelavede æbleskiver

Selv skal jeg arbejde en del af ferien. Det indebærer blandt andet foredrag i den anden ende af landet, hvor jeg er væk på en overnatning. Sådan er vores liv, og så må vi hygge lidt mere før eller efter.
Ferierne kan godt få forældre til at føle sig utilstrækkelige, og at ”alle andre” har meget mere overskud, flere penge til dyre rejser og ikke mindst flere fridage. Men virkeligheden er sjældent helt, som den ser ud på overfladen. Trøst dig med, at det ikke er i ferierne, dine børn for alvor mærker din kærlighed – det er i hverdagene ...

Tip hvis du ikke (helt) kan holde fri

✿ Foreslå bedsteforældrene at tage børnene på besøg. Mange børn ser ikke deres bedsteforældre så ofte, og et par dage væk hjemmefra til total forkælelse kan være en superdejlig ferie.

✿ Hvis børnenes bedsteforældre ikke har overskud til at have børnene på ferie, kan de måske tage på ture med dem. En fridag væk fra børnehave eller SFO, hvor man er i skoven eller bager pandekager, er også rart.

LÆS OGSÅ: Sådan får du en lykkelig familie

✿ Kig på aktiviteterne i institutionen, som ofte har sendt information ud i god tid. Mange steder er planlagt arrangementer, man ikke kan overkomme til daglig med langt flere børn, og så er det faktisk sjovt at komme i institution, når andre holder ferie.

✿ Du behøver ikke at have fri hele ugen, før det føles som ferie. Kan du holde en dag eller to, hvor børnene får fri fra deres hverdag, er det guld værd. Ofte er det også nok, hvis I sørger for at foretage jer noget rigtigt hyggeligt sammen.

LÆS OGSÅ: Brug fridagene godt - aktiv ferie med børnene

Sponsoreret indhold