Hvid chokoladekage med rabarber

Denne kage med hvid chokolade kaldes også en blondie. Den er blød og saftig og kan sagtens bages dagen før servering.

Ingredienser

  • 5 æggeblommer
  • 200 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 100 g hvid chokolade
  • 200 g rabarber
  • 1 spsk. mandellikør (fx Amaretto)
  • 250 g mandler
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 æggehvider
  • 2 dl piskefløde (til servering)

Bages i en springform på ca. 24 cm i diameter.

Fremgangsmåde

Pisk æggeblommer med sukker og vaniljesukker, til det er lyst og luftigt.

Smelt smør og hakket hvid chokolade over et vandbad ved lav varme.

Tænd ovnen på 175°.

Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm.

Vend dem i æggemassen, og vend herefter æggemassen med rabarber i smørblandingen sammen med mandellikør.

Hak mandlerne, og vend dem i dejen sammen med hvedemel.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.

Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kagen er gylden på toppen og fast i midten.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle helt på en bagerist. Servér kagen med letpisket flødeskum til.