Opskrifter

Hvid chokoladekage med rabarber

17. maj 2021 Opskrift: Julie Hey, Louise Dandanell Ørsted og Mai Knauer. Foto: Bjørn Jakobsen, Martin Tanggaard og Columbus Leth.
Denne kage med hvid chokolade kaldes også en blondie. Den er blød og saftig og kan sagtens bages dagen før servering.
Hvid chokoladekage med rabarber:
5 æggeblommer
200 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
150 g smør
100 g hvid chokolade
200 g rabarber
1 spsk. mandellikør (fx Amaretto)
250 g mandler
2 spsk. hvedemel
2 æggehvider
2 dl piskefløde (til servering)

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer med sukker og vaniljesukker, til det er lyst og luftigt.

Smelt smør og hakket hvid chokolade over et vandbad ved lav varme.

Tænd ovnen på 175°.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm.

Vend dem i æggemassen, og vend herefter æggemassen med rabarber i smørblandingen sammen med mandellikør.

Hak mandlerne, og vend dem i dejen sammen med hvedemel.

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.

Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i formen. Kagen bages i en springform på ca. 24 cm i diameter. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kagen er gylden på toppen og fast i midten.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle helt på en bagerist. Servér kagen med letpisket flødeskum til.

Sponsoreret indhold