Brug det hele: Hvidkål

Der er meget mad i et hvidkål, og så er det budgetvenligt og holder længe på køl. Her får du gode tips til forskellige måder at bruge kål på, så du undgår madspild.

Brug hvidkål til:

  • Stuvet hvidkål
  • Coleslaw
  • Karrykål
  • Fintsnittet i salat
  • Fermenteret kål
  • Fintsnittet i suppe

Mange smider de yderste blade ud, men gem dem i stedet til en grøntsagsfond – frys eventuelt ned, til du har nok rester af forskelligt grønt.

Husk at datomærke

Hvidkål er en god kilde til vitamin C, K og folat. Men vær opmærksom på:

  • Frys overskudskål ned til senere brug, så ligger det ikke og bliver kedeligt i køleskabet.
  • Husk at datomærke din kål, for så stirrer nedfrysningsdatoen på dig, hver gang du åbner din fryser, og det kan motivere til, at du får kålen brugt, inden den bliver kedelig i din fryser.

Teksten er skrevet sammen med Michael René, fødevareekspert og ambassadør for Stop Spild Af Mad. Læs mere på: stopspildafmad.org. eller michaelrene.com