Stop madspild
Madspild: Vi smider stadig for meget ud
29. maj Af Gitte Gerner Eriksen.
Foto: Michael Bring Nielsen.
Undersøgelser viser, at danskere smider alt for meget mad ud. Bliv klogere på, hvilken mad vi især smider ud.

På trods af mange indsatser og kampagner har danske husholdninger fortsat udfordringer med at komme madspild til livs.
Op imod halvdelen af os smider mad ud mindst en gang om ugen. Tallet lyder på nøjagtigt 44 procent. Det viser en undersøgelse, der er foretaget af Kantar Public for Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Løsninger
I undersøgelsen er der også kigget nærmere på, hvad danskerne især smider ud. Det gælder:
- Fødevarer med sidste salgsdato.Løsning: Lugt og smag, inden du smider ud. Ofte kan fødevarer holde sig længere end datoen.
- Rester fra et af de store hovedmåltider.Løsning: Brug det til madpakker.
- Glemt mad i køleskabet.Løsning: Sæt i system efter FIFO – first in first out. Altså nyindkøbt mælk skal for eksempel sættes bagerst.

Læs også
Undgå madspild: Tøm grøntsagsskuffen