Sunde snacks

Brug det hele: Skæreost

11. marts 2022 Af Gitte Gerner Eriksen og Selina Juul. Foto: Panthermedia
Smid ikke en osterest ud. Der er mange måder at bruge den på – og undgå madspil. Få ni gode tips til, hvordan du kan bruge resterne.
Kvinde der skærer ost ud

Lander du ofte med en osterest af din skæreost, så kan du sagtens få brugt det hele alligevel.

Brug resterne til:

  • Riv det og frys ned til senere brug
  • Put på boller sammen med tomat til pizzaboller
  • Lav ostecroutoner
  • I supper
  • Som ostechips
  • I pesto
  • Til gratinering
  • Til brød og bagværk
  • Ostesauce
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fakta:

De fleste oste er en god kilde til protein og kalcium.

Vær opmærksom på:

I de fleste tilfælde kan du spise en ost længe efter udløbsdatoen. Er der mug på en hård ost, kan det skæres fra, men en blød ost med mug skal du smide ud.

Teksten her er skrevet sammen med Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, stopspildafmad.org.

Sponsoreret indhold