Podcast

Mord i kælderen: I Tyskland er der mord i hobetal, ikk'?

14. februar 2022 Værter: Kathrine Hinge og Thea Rytter. producer og tilrettelægger: Cecilie Lundskov Fuhlendorff
Dybt nede under Københavns Havn gemmer der sig tæt på 60 års mordhistorie i Ude og Hjemmes gamle arkiver. I podcasten "Mord i kælderen" dykker journalisterne Thea Rytter og Kathrine Hinge ned i de historiske mord.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lige siden barndommen har de to kollegaer Kathrine og Thea haft et blødt punkt for true crime – og især den ugentlige krimi i Ude og Hjemme. Nu sidder de på redaktion sammen, og dybt nede under dem gemmer der sig tæt på 60 års mordhistorie.

Nu har de lavet podcasten "Mord i kælderen", hvor de går i arkivet og udvælger to historier, som de læser højt for hinanden. Og turen går i første omgang til Tyskland – for det er dér, de fleste mord bliver begået, er det ikke?

To historier og en ekspert

I første afsnit finder Thea et af de aller ældste mord fra kælderen frem, når hun fortæller om en myrdet OL-atlet fra et af de første Ude og Hjemme-blade.

Kathrine har derimod fundet en ret nylig og markaber sag om Steven Zelich – også kendt som kuffertmorderen – der var betjent om dagen og bestialsk morder om natten.

Derudover får de besøg af chefredaktøren på Ude og Hjemme, der fortæller om alle de overvejelser, der hører med, når man dækker true crime så tæt. Og så løfter han sløret for, hvordan de får fat i sagerne.

Lyt med i toppen af artiklen eller i ALLY-appen, hvor der kommer et nyt afsnit hver onsdag.

Sponsoreret indhold