Camilla Framnes: Uden Kevin gik det ikke

Camilla Framnes har fået fjernet det løse hud på maven efter sit store vægttab. Nu er hun for svag til at løfte sit yngste barn og rydde selv det mindste op efter de andre børn. – Jeg ville aldrig kunne gøre det uden Kevin, siger den unge mor.

Afslag. Camilla sidder med brevet fra hospitalet. Hun har ventet på svar i lang tid. Hun håbede til det sidste og havde allerede mentalt indstillet sig på at komme under kniven, velvidende at det ikke er uden risiko.

Afslaget er som et dybt slag i mellemgulvet. Lægerne ville ikke fjerne den løse hud, der længe havde generet Camilla og gang på gang gav infektioner i navlen.

– Hvor blev jeg ked af det. Jeg var virkelig frustreret; hvordan kan de afvise mig, når jeg har så mange gener, siger Camilla Framnes fra Aalborg.

Samme dag ringede hun til Nygart Privathospital, og allerede ugen efter var hun til forundersøgelse.

Onsdag den 13. september fik Camilla fjernet det løse hud på maven, der vidnede om hendes vilde vægttab.

Camilla vejede på den anden side af 140 kilo, da hun ventede sit andet barn. Siden har hun tabt sig mere end 75 kilo ad flere omgange, for efter hun fødte Victor for to år siden, var hun igen oppe og runde 100 kilo. Det er for meget, selv om Camilla er en høj pige på 176 cm.

– Vægten har jeg altid holdt for mig selv, men jeg har et sundt bmi med en buffer på fem kilo til all inclusive-ferierne, siger hun.

Infektion ved navlen

For at blive opereret i offentlig regi skal der være mindst tre cm løs hud. Camilla havde 2½ cm, der hang ud over navlen og var skyld i en masse ballade.

Den løse hud forhindrede navlen i at ånde, så Camilla fik den ene infektion efter den anden, især når det er varmt og fugtigt, som det er om sommeren, og når man som Camilla dyrker motion. Nogle gange vurderer lægerne, at generne er så voldsomme, at de vælger at operere, selv om man som Camilla falder uden for boksen.

– Jeg havde egentlig ikke tænkt, at jeg skulle have fjernet det overskydende hud. Taget i betragtning hvor meget jeg har tabt mig, så fulgte mit maveskind godt med. Huden generede mig selvfølgelig lidt, fordi jeg skulle have ekstra trusser på, mine trylletrusser, der holder på det hele, men det havde jeg vænnet mig til. Og jeg kommer jo aldrig til at gå med mavetrøjer alligevel, siger Camilla og skraldgriner.

Hun fyldte 30 år i august, og tiden for mavetrøjer er for længst passé. Men de mange infektioner i navlen kunne hun ikke leve med.

Forundersøgelsen på privathospitalet afslørede, at Camilla også havde delte mavemuskler, fordi hun har fået så store børn. Musklerne skulle syes sammen, og pludselig var operationen mere kompleks, helingen svær, og risikoen havde hun slet ikke lyst til at tænke på.

Operationen ville blive dyr, så Camilla gik straks i gang med at undersøge, hvordan hun kunne finde de penge. Hun regnede på, hvor meget hun kunne nå at spare op, fik solgt tøj og babyting, og det lykkedes at finde pengene.

– Lad mig bare sige det sådan: Jeg har en rigtig, rigtig god familie, understreger hun.

Mens Camilla lagde sig under kniven i København med sin mand Kevin ved sin side, passede mormor børnene. Et par dage efter kom parret hjem og skulle forsøge at få hverdagen til at fungere, selv om Camilla de næste fire til seks uger ikke må løfte mere end to kilo. Hun var dybt afhængig af sin mand.

Læs også: Spis dig slank med Camilla Framnes

Må ingenting

– Jeg ville aldrig kunne gøre det uden Kevin. Det kræver en anden person 24/7. Jeg kan ikke engang løfte Victor ud af autostolen. Kevin står for indkøb, madlavning, putning. Hvis der ligger en strømpe på gulvet, kan jeg ikke engang samle den op. Jeg ligger bare på sofaen.

– Det har faktisk været lidt hårdere ikke at kunne gøre noget som helst, end vi havde regnet med, og det har da også kostet et raseriudbrud indimellem, men det kan jeg godt forstå. Jeg skylder big time, siger Camilla.

Hun fik fjernet knap 750 gram hud, og hun er positiv overrasket over, at hun ikke har større smerter.

Først otte uger efter operationen kan hun forvente at fungere helt normalt igen.

 – Maven er så flot. Jeg fik at vide, at jeg aldrig kunne stramme min mave op på grund af mit store vægttab, men nu vil jeg da have sixpack. Jeg har joket med, at jeg fik sixpack på to timer, griner hun.

Se resultatet her på Camilla Framnes blog