Amanda Sisse: Derfor skælder jeg ud på William

Amanda Sisses søn, William, er en dreng, der nu og da skal prøve grænser af. Men Amanda Sisse ved, hvor hendes grænser går. Og så kan hun godt finde på at skælde ud. –For det er vigtigt, at William ved, når min grænse er nået, mener hun.

-Man kan sagtens tale i en hård tone – og det jeg ser, som at ”skælde ud” i mine øjne, skriver Amanda Sisse fra Kanal 4's dokumentarserie De unge mødre på sin blog.

Men ligesom Amanda Sisse selv har grænser, hun gerne vil sætte for sin søn, ved hun også, at der absolut er grænser for, hvor hårdt man kan tale til børn.

-Jeg ved, der er rigtig, rigtig mange mennesker, der går ind for, at man ikke må skælde børn ud i dag, fordi man har fundet ud af, at det er skadeligt.

LÆS OGSÅ: Årgang 0: Stephanies mor flytter tæt på sin datter

-Jeg er selv af den opfattelse, at der er forskel på skæld ud. For mig, er det vigtigt at William ved, når min grænse er nået, skriver hun.

Lad være at nedgøre

Og så fortæller hun lidt mere om, hvad forskellen er på at skælde ud og nedgøre et barn.

-Jeg kan sagtens hæve stemmen og snakke med meget store bogstaver, hvis han opfører sig helt tosset. Det jeg tror og mener kan være skadeligt, er hvis man begynder at nedgøre børn under et “skænderi”, råber højt af dem, man skal ikke kalde sine børn møgunger eller andre grimme ord, når man selv ønsker, de skal tale pænt, og man skal heller ikke sige sætninger som “hvorfor kan du heller aldrig finde ud af …”

LÆS OGSÅ: Amanda Sisse om kritikken: Derfor får William lov at bruge neglelak

-Jeg tror. det er ekstremt vigtigt, at alle børn ved, at der er en grænse som man ikke overskrider. Og alle børn skal prøve grænser af, William er f.eks. specielt slem, hvis han samtidig er meget træt efter en lang dag, men jeg gir mig simpelthen ikke, slår hun fast.

Ville ønske det ikke var nødvendigt

Ude i samfundet hvor de gerne skulle fungere som selvstændige individer, er det jo også vigtigt, at de ved at andre mennesker har personlige grænser, man ikke overskrider, man skal opføre sig ordentligt og der er ting, der bare ikke er til diskussion.

LÆS OGSÅ: Hold da op en forskel. Nu har Camilla tabte mere end 26 kilo

Nu er det ikke fordi Amanda Sisse ligefrem holder af at skælde og smælde.

-Det er aldrig sjovt at skulle være ‘the bad cop’, jeg ville da ønske, alle dage kunne være helt perfekte, og at William altid opfører sig eksemplarisk, men sådan er det jo at have børn, skriver hun på bloggen amandasisse.dk