Christina: Jeg er blevet en bedre mor

Christina var med i De unge mødres drøm, hvor Charlotte Bircow hjalp hende i gang med en ny og sundere livsstil. Det gav Christina overskud og selvtillid.

Foto: Gregers Kirdorf

Christina Thorsen fra "De unge mødre" er ikke bare blevet 13 kilo lettere. Hun er også blevet sådan en mor, som hun altid har drømt om at være. Fuld af overskud i hverdagen og ikke til at stoppe på græsplænen, når hun spiller fodbold med ungerne.

- Før kunne jeg slet ikke holde til det. Jeg følte også, alle sad og kiggede på mig, siger den 25-årige mor til fire, som har været igennem en lang, sej kamp for at lægge sit liv om og komme ned i vægt.

Nu, hvor hun er godt i gang, føles alting meget lettere. Men det er ingen hemmelighed, at den første tid med den nye kost og livsstil var så benhård, at Christina var tæt på at give op flere gange. Især var sukkerstoppet ved at slå hende ud.

I årevis havde hun vænnet sin krop til seks-otte liter cola om dagen, en masse slik og et tykt lag Nutella på brødet fra sin femliters krukke. Faktisk indtog hun ca. et kilo sukker om dagen, og da kroppen pludselig skulle undvære det, reagerede den voldsomt.

- Jeg havde forestillet mig, at jeg måske ville få lidt hovedpine, så derfor kom det meget bag på mig, hvor slemt det var. Jeg rystede, svedte og følte virkelig, at min sidste time var kommet. Dennis måtte tage sig af børnene, for jeg kunne ingenting. Bagefter var jeg til gengæld meget stolt af mig selv. Jeg havde haft to colaer liggende i køleskabet, men jeg rørte dem ikke, så jeg følte mig meget stærk. I dag kan jeg sagtens se på, at børnene spiser fredagsslik, uden at jeg selv får lyst til det. Jeg synes bare, det er dejligt at se dem sidde og nyde det, siger Christina, der bor med familien i Randers.

Selv får hun tilfredsstillet sin søde tand med frugt og smoothies. De nye kostvaner har i den grad sat skub i Christinas liv på mange måder.

Hendes venner siger, hun er blevet mere provokerende. Det har de måske ret i. Hvor Christina før var én, som helst ikke sagde andre imod, står hun nu ved sine meninger, og det er nyt for omgivelserne.

Afsted uden børn
- Jeg har fået mere selvtillid og er ikke så bange for, hvad folk tænker. Vi kan jo ikke have samme mening alle sammen, siger hun og understreger, at hun også er blevet bedre til at være god ved sig selv.

For det første er hun mere omhyggelig med tøj og makeup foran spejlet om morgenen, men hun er også begyndt at tage lidt ud og væk fra børnene - for bare at være Christina, og ikke kun mor.

- Jeg har lige været på Hjallerup Marked uden børn, og jeg er stolt af, at jeg tog mig tiden til det. Før har jeg aldrig været væk fra mine børn, siger hun. Der er dog én ting, hun er knap så stolt af. Motionen halter det nemlig stadig med, og Christina er ikke i tvivl om, at det er grunden til, at vægten går ned i et temmelig roligt tempo.

- Hvis jeg var bedre til at dyrke motion, ville mit vægttab helt sikkert gå hurtigere. Men jeg har svært ved at få det gjort. Jeg har prøvet en masse forskelligt. Spinning, step, løbeture og konditions og muskeltræning. Men det siger mig ikke rigtigt noget. Så jeg må nok bare væbne mig med tålmodighed - eller igen forsøge at tage mig sammen. Én ting er i hvert fald sikkert: Jeg skal aldrig mere være så tyk og ulykkelig, som jeg var, før jeg var med i "De unge mødres drøm".

Få hjælp til dit vægttab med Ude og Hjemmes Slankeklub