Jeg skal skilles

Christina har valgt at lade sig skille fra Michael, som hun sjældent så, fordi han er ansat som soldat på Varde Kaserne i Jylland.

Foto: Morten Mejnecke

Alt for lidt kærestetid.
Sådan forklarer 22-årige Christina Startoft, kendt fra realityserien De unge mødre, sin skilsmisse.

Efter to års ægteskab har den unge mor til tvillingerne Isabella og Tobias på knap ni måneder, valgt at lade sig separere og samtidig søge om fuld forældremyndighed over sine børn.

Michael var aldrig hjemme
- Jeg synes, jeg har kæmpet længe nok for kærligheden. Men når jeg ikke føler, at jeg får noget tilbage, så gider jeg ikke fortsætte, siger en afklaret Christina, der bor i lejlighed i Hvidovre.

Lige siden fødslen har hun boet alene og klaret hverdagen med tvillingerne, fordi hendes mand, Michael, er soldat og ansat på Varde Kaserne.
Han har kun været hjemme hos sin lille familie i weekenderne - og på grund af økonomien slet ikke hver uge.

- Jeg vidste, hvad jeg gik ind til, før jeg blev mor. Men alligevel troede jeg, at Michael ville prioritere at komme hjem hver weekend for at se sine børn, siger Christina, der blev klogere.

Læs også om Nadja fra De unge mødre: Jeg kæmper mod kræften

Ingen kærestetid
Nogle gange gik der 14 dage og en enkelt gang en hel måned imellem den nybagte fars besøg.
- Når vi så endelig var sammen, gik det hele bare for meget op i praktiske ting. Jeg har savnet at være kærester og ikke kun mor og far, fortæller Christina.

Hun forsøgte at forføre sin mand flere gange for at få lidt mere romantik ind i forholdet.
- Jeg fik farvet hår og ordnet negle, jeg købte nyt undertøj og fik danseundervisning. Men det hjalp ikke rigtigt, siger Christina med et skævt smil.

Læs også om Camilla fra De unge mødre: Gift for anden gang.

Alenemor for to babyer
Hun har vænnet sig til, at det udelukkende er hende, der har ansvaret for Isabella og Tobias, og det er også årsagen til, at hun har søgt om den fulde forældremyndighed.
- I begyndelsen var det da lidt skræmmende at være alenemor for to små babyer, men nu har jeg faste rutiner og er fuldstændig indstillet på, at dagen tilhører mine børn.

De kommer altid i første række. Når de kommer i seng om aftenen, har jeg min alenetid, og det er nok for mig, siger Christina.
Hun føler sig godt klædt på til jobbet som alenemor, fordi hun selv er vokset op med kun sin mor og sin storesøster.

Godt forhold til far er vigtigt
Hun understreger dog, at hun synes, det er vigtigt, at børnene får et godt forhold til deres far.
- Isabella er helt pjattet med sin far, siger hun med et smil og fortæller, at børnene nu fast ser deres far hver 14. dag.

Den unge mor kan nyde sin barsel et par måneder mere. Så er planen, at hun skal finde et job og på sigt uddanne sig til social- og sundhedshjælper.
Om der så også venter en ny kærlighed i fremtiden, tænker Christina ikke så meget over

- Jeg er allerede blevet inviteret ud på dates, men det er jeg slet ikke interesseret i lige nu. Og finder jeg en ny kæreste, skal jeg være helt sikker, inden han får lov til at møde mine børn, siger Christina bestemt.