Katherina er vred på skolens sukkerpolitik

Skolens sukkerpolitik har gjort Katherina fra De unge mødre godt gal i skralden. Hun langer ud efter skolen og kalder den dobbeltmoralsk, når de med den ene hånd nægter hendes søn at drikke juice og med den anden serverer chokoladeboller.

Katherina fra De unge mødre har set sig sur på den ellers dejlige lille skole udenfor Vejle, hvor hendes 10-årige søn Mikkel går. Det er skolens sukkerpolitik, den er helt galt med.

Skolen har, som mange andre skoler, en række forskellige regler, som børn og forældre skal indordne sig under. Det er selvfølgelig helt fint, for det er med til at sikre et god miljø for børnene, lige vilkår og den slags.

- Men hvad gør man som forældre, når skolen har en dobbeltmoralsk indgangsvinkel til reglerne?, spørger Katherina på sin blog.

LÆS OGSÅ: Pigerne blev skældt ud efter tabet af deres lillesøster: Vi måtte ikke dele sorgen

Streng sukkerpolitik

Hun har flere gange oplevet, at Mikkel kom sulten hjem fra skole og ikke havde spist sin madpakke. Som mange andre prøvede hun sig frem.

- Men det skal man åbenbart passe på med. For vi har prøvet at blive kontaktet af skolen, fordi Mikkel havde en juice med, og sådan en bandit indeholder jo gift i form af sukker! Det har børn ikke godt af, og de bliver urolige og har svært ved at koncentrere sig om undervisningen, skriver den unge mor på sin blog.

Et almindeligt hvidt knækbrød er også på skolens sorte liste over ikke acceptable fødevarer i madpakken.

Fra det øjeblik var hun ikke i tvivl om, at skolen virkelig mener det, når de siger, de har en sukkerpolitik.

- Hvor er det bare dejligt, når skolen tager ansvar for børnene og deres helbred. SÅDAN!, skriver hun på bloggen.

Usund sfo

Men så knækker filmen. For Mikkel går også i sfo.

- Mikkel er nu op til flere gange kommet hjem med alle mulige dejlige og lækre sager fra sfo’en. For der kan man skrive sig op til at bage. Og Mikkel elsker at bage. Problemet er så bare, at det, de bager, er det kager, boller og andet godt. Derudover, så servere de bl.a. hvid pasta og kakao. For slet ikke at tale om alle de dage, hvor forældre eller personale kommer med junk pga. fødselsdag med mere i skoletiden, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Sonja tabte 20 kg med L7 Kuren: Kiloene forsvandt på rekordtid

Klagede til skolelederen

De forvirrende signaler fra skolen fik Katherina til at sende en mail til skolelederen. Men han foreslog blot, at de kunne lave en særregel for Mikkel, så han ikke længere fik søde sager og knap så sundt mad i sfo’en.

Den tanke afviser Katherina blankt.

- Sær regel min bare ankel! Det her handler jo ikke om det enkelte barn, men om skolens behov for at regulere noget, som de åbenbart ikke selv går 100 % ind for, skriver hun.

LÆS OGSÅ: Forladt af mor som 5-årig: Jeg følte mig værdiløs

Ny taktik

Som en lille provokation til skolen, har hun nu givet Mikkel chokoladeboller med i madpakken. Han har selv bagt dem i sfo’en.

- Så må vi se om skolen fatter vores budskab den her gang, skriver hun.