Michela forladt efter fødslen

- Benjamin har forladt mig. Men jeg elsker ham stadig, lyder det fra 19-årige Michela, der nu er alenemor for lille Smilla på fem måneder.

Foto: Morten Nøhr Mortensen

Michela havde en drøm. Det skulle være hende, Benjamin og lille Smilla resten af livet. Men Michela fra "De Unge Mødre" oplevede kun fire måneder som en rigtig kernefamilie. Benjamin har forladt hende, og hun lever nu som alenemor i en lejlighed i hjembyen Varde.

- Det var slet ikke sådan, det skulle være. Jeg elsker stadig Benjamin over alt på Jorden. Jeg havde troet og håbet på, at det skulle være os to og vores lille datter for altid, lyder det trist fra Michela, der selv kommer fra et skilsmissehjem ligesom Benjamin.

Af samme grund havde parret svoret, at de ville gøre alt for at holde sammen. Tidligere problemer i parforholdet var lagt bag dem bl.a. ved hjælp af parterapi. Og det så ud til at lykkes.

Da Ude og Hjemme besøgte det unge par i deres lejede hus i Nymindegab i september, var der i hvert fald ingen grænser for, hvor glad Benjamin var for Michela og lille nyfødte Smilla.

- Når jeg ser på hende, tænker jeg, at vi skal have et barn mere så hurtigt som muligt. Gerne en hel flok, lød det fra Benjamin, mens han kærligt nussede sin kæreste og en noget søvnig Smilla.

Den lille familie var dengang nærmest et billede af koncentreret livsglæde indrammet i lykke. Men den 2. december - på Michelas 19- års fødselsdag - ændrede alt sig.

Tiltagende frustrationer, og måske det hårde liv som forældre til en baby, gjorde, at Benjamin hentede sine ting fra deres fælles hjem og lod Michela alene tilbage med Smilla på skødet.

- Det gik ikke. Fire måneder efter fødslen, så opgav Benjamin. Han var ellers helt sikker på, at alt ville blive godt, når vi fik Smilla. Men sådan er det ikke. Ens problemer forsvinder ikke, fordi man får et barn, siger Michela. Livet som alenemor har været noget af en omvæltning for den unge, vestjyske mor.

- Det er ikke direkte hårdt. Men det er trist, at det kun er mig, der oplever de sjove og søde ting med Smilla. Hun udvikler sig jo hele tiden. Der sker så meget nyt og sjovt, som jeg ikke kan dele med Benjamin. Det er det værste. Og det gør mig ked af det over for Smilla, for jeg havde lovet hende, at hendes mor og far altid ville holde sammen, fortæller Michela.

Selv om parret kun har været fra hinanden en måneds tid, så har de allerede været i Statsamtet, fordi de ikke kan blive enige om samværet med Smilla. Michela vil nemlig ikke lade Benjamin have den fem måneder gamle baby alene en helt weekend.

- Det er hun for lille til endnu. Men han må komme her og være sammen med hende, så tit han vil, fortæller hun.

Læs mere om De unge mødre i Ude og Hjemme i denne uge.