Mor skal ikke være sammen med mine børn

Stine Hesselholdt fra De Unge Mødre vil skåne sine børn for samvær med beruset mormor

Stine Hesselholdt havde kun kendt sin kæreste Benno i to måneder, da hun i april opdagede, at hun ventede sig. Graviditeten var absolut ikke planlagt, så hun var meget nervøs for, hvordan han ville reagere.

- Heldigvis blev han glad og smilede. Jeg var bare så lykkelig for, at han ville have barnet, at jeg tudbrølede, fortæller 19-årige Stine, der er med i den populære dokumentarserie "De unge mødre" på Kanal 4.
- Vi kender ikke barnets køn, men vi har på fornemmelsen, at det bliver en pige, siger Stine.

Læs også: Stine og Benno. Fra kærester til kernefamilie

Det eneste skår i glæden er, at Stine ikke har kontakt til sin mor. Stines opvækst var præget af usikkerhed, fordi moderen i perioder drak for meget. Problemerne fik Stine til at afskrive sin mor, men for et stykke tid siden blev de forsonet. Desværre gik det galt imellem dem igen, da Isabellas fødselsdag skulle fejres med Stines nevø for seks uger siden.

- Min mor havde lovet at komme og bage boller, men hun brændte os af. Jeg blev så skuffet. To uger senere opsøgte hun mig og Isabella i beruset tilstand, og det kunne jeg ikke klare. Jeg accepterer ikke, at min datter er sammen med fulde mennesker. Og siden har jeg ikke villet se min mor, forklarer hun. For Stine er det vigtigt ikke at gentage moderens mønster.

Læs også: Stine har fået fødselsdepression

- Det er også derfor, jeg tager en uddannelse. Jeg vil gerne have, at Isabella er stolt af mig, siger Stine, som er ved at være færdig med første del af social- og sundhedshjælperuddannelsen.