Natascha Linea fra De unge mødre skal føde hjemme

20-årige Natascha Linea fra De unge mødre venter sit andet barn. Nu har hun bestemt sig for at føde hjemme. Læs her hvorfor.

I morgen er Natascha Linea 13 uger henne med sit andet barn, og i går var hun til nakkefoldsscanning.

- Det gik fint, siger hun og viser lykkelig de nyeste scanningsbilleder.

Læs også: Natascha Linea hjælper flygtninge

Mangler svar fra nakkefoldsscanningen

Desværre gik der noget galt med blodprøven med dobletesten, så hun har endnu ikke fået svar på, om barnet har øget risiko for Downs syndrom. Men hun er allerede afklaret, uanset hvad resultatet af prøven er.

- Hvis barnet bare har Downs syndrom, så vil jeg stadig have det. Men hvis der er en helt masse andet galt, så tror jeg ikke, det går. Hvis barnet f.eks. har hjertefejl og en masse andre alvorlige ting, som jo også kan følge med, siger den unge mor.

Man kan høre, at hun virkelig har gjort sig sine overvejelser og forsøger at se nøgternt på det, selv om hun er påvirket af de mange hormoner, der ræser rundt i kroppen, når man er gravid.

- Jeg har fået så mange bumser af de hormoner. Det er irriterende, for jeg plejer aldrig at have bumser, siger hun.

Hun er også stadig plaget af morgenkvalme.

- Jeg håbede, det ville gå over efter de første 12 uger, men sådan blev det ikke, siger Natascha Linea.

Læs også: Katherina fra De unge mødre har tabt sig 17 kg og deler slanketips

Blev bange under Lias fødsel

I det hele taget virker den unge mor meget forberedt på alting denne graviditet end i sin første graviditet.

Hun har valgt at bruge den samme jordemoder fra jordemoder.dk, som hun brugte med Lia, men selve fødslen bliver ikke, som da hun fik Lia.

- Der var vagtskifte to gange, så der var seks forskellige over mig. Så bliver man lidt bange, husker hun.

Det vil hun ikke risikere igen.

Vil føde hjemme

Hun har talt situationen igennem med sin jordemoder, og hun har nu besluttet, at hun vil føde hjemme i lejligheden i Fredericia.

- Selve fødslen gik uden problemer sidste gang, så jeg vil føde hjemme. Og nu har jeg en privat jordemoder, så hun kommer med til fødslen, fortæller Natascha Linea.

Jordemoder.dk ville gerne lave en fødselsklinik, men det vil Region Syddanmark ikke være med til.

- Hvis jeg havde valget mellem at føde på deres klinik og hjemme, så ville jeg vælge klinikken. Men sådan skulle det ikke være, så nu bliver det hjemme i stedet for, siger hun uden at være det mindste nervøs ved tanken.

Læs også: Malenes svære barndom: Mobning gjorde mig stærk

Håber at føde sidst i marts

Natascha Linea har termin den 2. april, men hun håber, at den lille ny kommer et par dage før termin.

- Det kunne være sjovt at føde 1. april. Så ville folk tro, det var en aprilsnar, når jeg fortæller det, siger hun og griner.

Straks efter bliver hun mere alvorlig.

- Faktisk håber jeg, at barnet kommer den 31. marts – senest klokken 23.59, for så kan jeg få børnepenge. Hvis den lille først kommer den 1. april, så får jeg kun børnepenge for et barn den 20. april, forklarer hun.

Tror, det er en pige

Selv tror Natascha Linea, at det er en lille pige, hun har i maven. Det ville også være mest praktisk.

- Hvis det er en pige, så har jeg en masse ting og meget tøj fra Lia, som jeg kan bruge igen. Hvis det er en dreng, så skal jeg ud og købe nyt af det hele, siger hun.

- Alt sengetøjet er lyserødt, og tøjet er enten lyserødt, lilla, rødt eller andre pigefarver. Jeg tror, jeg har to hvide bodyer, som ville kunne bruges til en dreng, men det er alt, siger hun.

Læs også: Natalie mistede sin datter: Husk hende, når I får nok af jeres børn

Er altid sulten

Den unge mor kan allerede vise en sød lille babybule, men selv om hun er sulten hele tiden og har chips i tasken, så har hun kun taget et enkelt kilo på.

- Jeg vejer 43 kg nu. Med Lia tog jeg 13-14 kg på. De sad mest på maven, men de sidste par uger blev jeg helt tyk i hovedet. Det håber jeg ikke, der sker igen, siger hun.

Men det afholder hende nu ikke fra at spise.

- Jeg er konstant sulten. Jeg skal have noget at spise hele tiden. Slik, chips, rigtig mad, det er ligegyldigt, bare jeg får noget, siger hun og griner.