Ny i ’De unge mødre’: Jeg blev mobbet ud af to skoler

Nadia-Shila er et af de nye ansigter i den 21. sæson af ’De unge mødre’, som Kanal 4 netop har taget hul på. Og hun er ikke bange for at dele ud af sit liv – heller ikke sin barske fortid med bl.a. grov mobning.

20-årige Nadia-Shila Pedersen fra Slagelse frygter ikke den kritik og de fordomme, som hun næsten med garanti vil blive udsat for, når hun snart debuterer i den 21. sæson af ’De unge mødre’ på Kanal 4.  

Hun kan nemlig klare det meste. For den unge mor har allerede oplevet flere barske ting i sit korte liv, end de fleste andre nogensinde vil. Og fordi disse ting ikke har fået Nadia-Shila ned med nakken, føler hun sig i dag stærkere og mere selvsikker end nogensinde.

Mobbet ud af to skoler

Det hele startede første år i folkeskolen. Her blev Nadia-Shila hurtigt udset som mobbernes yndlingsoffer, og den rolle havde hun helt indtil 5. klasse, hvor hun til sidst fik nok:

- Det var en pige i skolen, som tog initiativ til mobningen, kort efter at jeg startede. Vi har kendt hinanden siden fødslen og havde i forvejen et lidt fjendtligt forhold, så hun fik ret hurtigt vendt min klasse og parallelklassen imod mig. De holdt mig konsekvent udenfor og brugte enhver anledning til at fortælle mig, hvor sær og underlig, jeg var. Jeg har også altid været anderledes, fordi jeg er kreativt anlagt og måske har lidt specielle interesser som dans, skuespil og andre former for optræden, fortæller den unge mor.

Nadia-Shila skiftede derfor hurtigt skole, men det blev det faktisk bare endnu værre af:

- På den nye skole blev mobningen fysisk, og her var det især drengene, som gik efter mig. For at sige det ligeud så blev jeg gennembanket hvert frikvarter. Jeg tror, at drengene reagerede voldsomt på, at jeg faktisk var ret flabet og sagde min mening, når jeg ikke brød mig om noget. Der var også andre på skolen, som de mobbede, og jeg så det som min rolle at beskytte dem og stå op for dem. Det måtte jeg så tage nogle tæsk for, siger hun.

Ingen skred ind

Værst for Nadia-Shila var det dog, at ingen voksne tog affære og skred ind over for den grove mobning.

- Det var ingen, der stoppede det. Lærerne var utroligt konfliktsky, så de ignorerede det bare og gik direkte forbi, når det skete. Sådan var det på begge skoler. Min mor prøvede at gå ned på begge skoler for at få dem til at indse, at der var noget galt. Men der var ingen hjælp at hente nogen steder, siger Nadia-Shila.

Den manglende hjælp betød, at Nadia-Shila droppede permanent ud af skolen i 5. klasse – med sin mors fulde støtte. Hendes mor, Heidi Pedersen, følte nemlig ikke, at hun havde et andet valg.

- Det knuser ens hjerte at se sit barn være så fuldstændigt ødelagt af mobning. Hun var også selv helt sønderknust hver morgen, når jeg vækkede hende, fordi hun skulle i skole. Jeg kunne simpelthen ikke byde hende, at hun skulle være så ked af det hver dag, forklarer Heidi, som derfor tog initiativ til i stedet at hjemmeundervise sin datter.

- Jeg søgte information om hjemmeundervisning og sagde herefter til kommunen, at jeg ville tage min datter ud af skolen, indtil nogen tog hånd om situationen derhenne. Vi kunne jo ikke bære hende derhen. Jeg spurgte derfor kommunen om mulige aftaler, man kunne lave med skolen om at få opgaver med hjem, så hun kunne få lært de ting, man skal, men der blev ikke rigtigt svaret på noget af det. De syntes derimod, at jeg var en rigtig bandit, siger Heidi Pedersen.   

Tvangsfjernet fra sin mor

Nadia-Shilas mor fik da også til sidst konsekvenserne af sin beslutning at føle, da kommunen tog det ultimative skridt og tvangsfjernede Nadia-Shila i en alder af 13 år.

Det blev startskuddet til et frygteligt år for den unge pige.

Hun kom på to forskellige opholdssteder – og befandt sig mildt sagt ikke godt på nogen af dem. Faktisk stod det så skidt til, at hun til sidst overvejede at tage sit eget liv.

Redningen kom, da den kendte socialrådgiver Tine Bryld gik ind i sagen...

Læs mere i denne uges Ude og Hjemme.