Se min dejlige datter

Det så du ikke på tv! Michela og Benjamin har fået en lille datter efter en barsk periode, hvor de flyttede fra hinanden og måtte søge hjælp hos en parterapeut. – Nu er vi fast besluttet at blive sammen for hinanden og for Smillas skyld.

Foto: Morten Nøhr Mortensen

Solens mælkehvide stråler trænger ind gennem gardinet og indhyller den kun syv uger gamle baby i et blødt sensommerlys.

- Er hun ikke skøn, lyder det fra moderen, 18-årige Michela Degling fra De unge mødre. Smilla kom til verden den 13. juli på Esbjerg Sygehus efter en 13 timer lang fødsel, som nær havde taget pippet fra Michela.

- Det gjorde ondt i 12,5 time, men du klarede det utroligt flot, siger den stolte far, den 22-årige Benjamin Ege Jensen. Mens forældrene taler videre, strækker Smilla sig i mors favn.

Som hun ligger dér, ligner hun et yndigt væsen, der er svømmet op til overfladen fra bunden af en dyb sø og ikke rigtigt ved, hvad hun skal mene om det hele. Søvnen vil ikke helt slippe hende.

- Når jeg ser på hende, tænker jeg, at vi skal have et barn mere så hurtigt som muligt. Gerne en hel flok, siger Benjamin.

- Nej, det bliver ikke foreløbig, indskyder Michela, som også har forsøgt at modstå Benjamins frierier, som har taget til i styrke efter fødslen.

- Jeg kommer nok til at plage hende et par år endnu, før jeg får hende op til alteret.

De unge mødre: Camilla Framnes er blevet gift!

Gik hver til sit
Denne milde septemberdag lyser det ud af det unge par, at de er fast besluttet på at skabe trygge rammer omkring datteren. Men der skal arbejdes på sagen. Parret har for nylig været flyttet fra hinanden.

- Da Benjamin tog hjem til sin far, var jeg bange for, at han var ved at skride fra mig for alvor. Jeg havde det som om, det hele var ved at ramle, afslører Michela, som dog havde set det komme:

- Vi var ved at rive hovederne af hinanden. Nogle gange hadede vi hinanden som pesten, og det bedste var nok at holde nogle ugers pause.

Både Michela og Benjamin er vokset op i skilsmissehjem, og det ønsker de ikke for deres barn. Løsningen var at søge hjælp hos en parterapeut.

- Vi gjorde det for Smillas skyld. Men også fordi vi altså vil være sammen, forklarer Benjamin, som er taknemmelig for den hjælp, som terapeuten ydede.

- Det kan jeg anbefale alle. Hun lærte mig at være mere tålmodig og lytte mere til Michela, bemærker han. Midt i bleskift og amning er det unge par bevidste om, at de skal give sig tid til hinanden. Michela føler allerede, at det nyvundne moderskab har gjort hende til en mere rummelig person.

- Det giver mig en ro indeni at have fået Smilla. Før jeg blev gravid, var jeg igennem en hård depression, men nu har jeg det godt, ja, humøret har aldrig været bedre, siger hun.

Web-tv: Natacha Nikita på date

Web-tv: De unge mødre: Sexet shoot

Skrækhistorier
Klokken nærmer sig halv fem, og det er blevet tid for den daglige spadseretur ned til stranden med parrets to hunde. Udenfor dufter der af saltvand og fyrrebark. En em af døsighed hænger i luften. I de omgivelser må det være vidunderligt at nappe sig en lur i barnevognen, mens mor og far slentrer af sted gennem det idylliske fiskerleje.

- Vi er det eneste par på under 30 år i hele Nymindegab, siger Benjamin og tilføjer, at familien nok desværre er nødt til snart at se sig om efter et andet sted at bo.

- Der er ingen steder, vi kan få hende passet her. Ikke engang en dagplejemor. Før fødslen havde mange i Benjamins bekendtskabskreds travlt med at advare ham mod at blive ung far. Ifølge vennerne ville han stort set umuligt kunne leve et normalt liv.

- Jeg fik ALLE skrækhistorierne. Men jeg vil sige til andre mænd, at det slet ikke er så slemt. Hvis man behandler sit barn civiliseret, skal det nok blive et nemt barn.

Michela fortæller, at hun allerede har vænnet sig til sin nye identitet som mor. Til gengæld kræver det tilvænning at medvirke i "De unge mødre".

- Jeg er forberedt på, at der kommer en masse onde kommentarer, men det lader mig kold. Folk er jo bare jaloux over, at det ikke er dem, som er på tv, siger hun.

At optræde på skærmen kræver en vis selvtillid. Noget, som Michela ikke har haft meget af tidligere. Hun har altid haft travlt med at være den søde datter, den gode søster og den dejlige kæreste og har haft svært ved at sætte egne behov i centrum.

- Ikke for at lyde egoistisk, men nu er jeg begyndt at arbejde med at lære at holde mere af mig selv, siger hun. Benjamin nikker:

- I længden er det svært at elske andre, når man ikke elsker sig selv, siger han. Siden fødslen er kiloene raslet af Michela. Benjamin understreger dog, at han også var vild med hende, da hun var højgravid:

- Du er den smukkeste spærreballon, jeg nogensinde har set," siger han og giver hende et kys.

Nedenfor kan du se et klip med Michela, som er bekymret for sin kæreste.Læs også: Hannah er gravid og svigtet

NetTV: De unge mødre: Camilla i retten