Toke er Danmarks største barnestjerne

Selvom Toke kun er 12 år, er han allerede en stor stjerne med masser af vilde oplevelser i bagagen.

Toke og far Lars Bjarke har et særligt bånd

Han har holdt en Golden Globe og en Oscar-statuette i hånden, efter han medvirkede i Susanne Biers Hævnen, har skrevet autografer i timevis, og da han startede i skole, ankom han om morgenen i taxa direkte fra radiokanalen The Voice.

12-årige Toke er nok landets største barnestjerne, allerede kendt for sit talent, sit mindst fem centimeter høje strithår og sin lige så iøjnefaldende selvtillid. Det hele er kommet helt af sig selv, hvis man spøger Toke og hans far Lars Bjarke, som sammen lige nu medvirker i TV3-programmet Tro, håb & talent.

LÆS OGSÅ: Toke bestemmer selv over alle sine penge...

Tokes vildeste oplevelse

- Det var at spille med i Hævnen med Susanne Bier, som fik en Golden Globe og en Oscar. Jeg var nok otte år, da jeg sad i Imperial og så hele Oscar showet live fra Hollywood. Det var vildt.

- Det var selvfølgelig en stor oplevelse at arbejde med hende. Hun er cool.

Bliver kaldt svans

Hånlige kommentarer vil nok altid følge med en så åbenlys succes. Ikke mindst i dag, hvor man på Facebook og andre steder på nettet gratis kan lufte sin forargelse - eller jalousi. "Svans" er et ord, som Toke jævnligt får hæftet på sig på nettet.

- Jeg tager det med et smil og spørger tit min far til råds. Han siger for det meste, at jeg skal lade det ligge. Jeg er jo heller ikke ude på at blive uvenner med nogen, siger Toke, der dog får flest positive henvendelser - også fra piger...

LÆS OGSÅ: Laura fra X Factor oplevede bagsiden af medaljen, efter hun blev kendt for sit sang-talent

En ikke helt alminelig skolegang

Når snakken falder på Tokes skolegang tager faderen Lars Bjarke det ganske afslappet, selvom det ikke er unormalt, at Toke er væk fra skolen i otte uger ad gangen, når han er med på en stor filmproduktion.

- Så giver vi ham jo hjemmeundervisning. Det er skolen heldigvis med på, og jeg synes det kører fint. Jeg synes bestemt ikke, vi stjæler Tokes barndom. Folk tror, barnestjerner er sådan nogle små stakler, der bliver sat i en fugtig kælder og udnyttet. Sådan er det jo slet ikke, siger han.

Masser af sponsoreret tøj

- Toke elsker det sociale på en filmproduktion, hvor de nærmest er som en lille familie, siger Lars Bjarke og smiler til sin søn. De to er næsten ens klædt. De er begge i blazere og bærer lange halskæder med sorte træperler. Og de ved begge, at de skiller sig ud fra mængden.

- Jeg går meget op i stil, og jeg får en masse sponsor-tøj. Faktisk er alt, hvad jeg går i sponsoreret, siger Toke og tænker sig lidt om.

- Nej, jeg går også i tøj, min farmor har givet mig. Men mest for at gøre hende glad.

LÆS OGSÅ: Putte fra Singleliv oplevede, at rigtige venner er svære at finde, når man er berømt