13-årige Karolines største ønske er en veninde

Karoline fra Taastrup hader at gå i skole, for i fire år har hun været luft for klassekammeraterne. Hun har skiftet skole tre gange, men mobberiet er fulgt med. Til sidst valgte at stå frem i dokumentar-serien ”Silas’ opgør” på TV2.

Hvad ville du gøre, hvis du hver eneste morgen måtte slæbe dit grædende barn i skole? Og hvordan ville du have det, når du sad på dit job og tænkte på, at dit barn lige nu - i bedste fald - sad for sig selv i klassen.

Heidi Olesen fra Taastrup er mor til Karoline på 13, og hun har ikke svaret, selv om datteren er blevet mobbet siden fjerde klasse. For Heidi har forsøgt alt, synes hun.

- Man er fuldstændig magtesløs. Jeg kan jo ikke tvinge de andre piger i klassen til at være veninder med Karoline, siger Heidi med tårer i øjnene.

Betaler sig til opmærksomhed

For det har været fire hårde år for familien. Heidi og hendes mand, Thomas, har kæmpet for at hjælpe deres datter. Hun har skiftet skole tre gange, forgæves.

LÆS OGSÅ: Mobning gav Louise spiseforstyrrelse

- Jeg bliver skubbet til på gangene og bliver kaldt alt mulig, fx led kælling. Hvis jeg sætter mig over til de andre piger, ignorerer de mig bare og svarer ikke, når jeg spørger dem om noget. Jeg må kun være med i deres klike, hvis jeg betaler deres busbillet til City 2 eller betaler for deres frokost. Så snakker de med mig i en times tid, så gider de alligevel ikke mere, fortæller Karoline.

Er det sandt?

Da Heidi fandt ud af, at Karoline betalte for de andre piger, blev hun først vred og senere ked af det. Hun bragte det op på det næste forældremøde, men ingen af de andre forældre ville tro på, at deres børn krævede penge for at lukke andre ind i deres fællesskab. Og så døde diskussionen ligesom der. Som så ofte før, når Heidi har forsøgt at bede om hjælp.

- Er det bare noget, vi går og bilder os ind? For når ingen vil hjælpe mig eller høre på mig, så bliver jeg da usikker. Er jeg overhovedet egnet som mor, når jeg ikke kan hjælpe mit barn?

På camp med Silas

Som en sidste udvej meldte familien sig her i efteråret til en dokumentarserie på TV2, der for tiden kan ses hver tirsdag aften. Her har danseren Silas Holst, der selv var et mobbeoffer som barn, samlet seks unge, der alle har oplevet mobning. Han tager de unge med på camps, hvor de skal lære at overskride deres egne grænser og derigennem få opbygget deres nedbrudte selvværd.

- Karoline har udviklet sig meget ved at være med. Hun har fået opbygget noget selvværd, men det tager desværre kun et splitsekund at nedbryde igen. Vi har stadig svært ved at få hende i skole om morgenen.

Lys forude

Karoline har indvilliget i at komme på efterskole i 8. klasse. Nogle dage har hun ikke lyst til det alligevel, for hvis nu hun også bliver mobbet der, kan hun ikke bare komme hjem efter skole.

- Det er mit højeste ønske. At få en veninde, jeg kan shoppe sammen med og sende sms'er til og sådan noget, siger Karoline genert og smiler for første gang.

Mød Karoline i dokumentarserien "Silas' opgør" på TV2 hver tirsdag aften.

LÆS OGSÅ: Selv læreren mobbede Mille