Henrik Bruhn: Hverken kærligheden eller vægttabet holdt

Fra at være slank og i et forhold er 40-årige Henrik Bruhn igen single og overvægtig. I dag kæmper han atter for at tabe sig

Da Komikeren Henrik Bruhn i halvandet år blev fulgt af kameraer til den populære Kanal 5-serie Comedy Kuren, lykkedes det ham ikke alene at tabe 100 kilo. Han fandt også kærligheden. Noget, han tidligere i sit liv havde haft lige så lidt held med som den sunde livsstil.

LÆS OGSÅ: Jette kæmper med kærlighed, job og helbred

- Før kunne jeg jo ikke udstå mig selv, og jeg stødte alle mennesker fra mig. De skulle ikke se, hvor skidt jeg havde det, erkender 40-årige Henrik Bruhn, som første gang mødte pædagogen Lisa Marie Meldgaard Nielsen på en blind date, mens tv-holdet stod omkring dem og filmede det hele.

Henrik Bruhn fandt kærligheden

- Det var fantastik spændende, og vi var meget forelskede. Men der var også ulemper. Det var hårdt at leve med en person, som lider af en spiseforstyrrelse, siger Lisa. Det gjorde den populære stand-up-komiker, Henrik Bruhn, nemlig. Selvom han i programmet smed 100 kilo, havde han ikke smidt sit forstyrrede forhold til mad. I dag indrømmer han selv, at han røg ned i et hul, da kameraerne slukkede.

Henrik Bruhn: Overmodig

- Der var et kæmpe tomrum bagefter. Det var jo meget lettere at tabe sig med kamera på, for jeg ville for alt i verden ikke ydmyges offentligt. Efter Comedy Kuren måtte jeg begynde hos en psykolog, siger Henrik Bruhn, som på trods af psykologtimerne fortsat ikke kunne håndtere sin appetit.

LÆS OGSÅ: Jette fra Farvel min elskede, tabte 70 kilo trods madmisbrug

Nedturen var ikke til at tage fejl af, når Henrik Bruhn stillede sig på vægten. Efter slankesuccesen i Comedy Kuren tog han hurtigt 35 kilo på.

Det er svært

For Lisa gjorde det ondt at være tilskuer til i første række.

- En gang imellem spiste Henrik bare uhæmmet, og jeg sad og tænkte: Hold nu op og lev normalt. Især kunne jeg se, at der røg meget indenbords, når han havde det svært følelsesmæssigt, siger Lisa, som i dag ikke længere er Henriks kæreste.

Blev bedste venner

Selvom parret brød, gik de ikke hver til sit. De endte faktisk med at blive hinandens bedste venner, og i dag har de en fast plads i hinandens sofa flere gange om ugen. Titlen som ven i stedet for kæreste betød blandt andet, at Lisa kunne være mere ærlig omkring Henrik Bruhn og hans forhold til mad.

Lige nu er Henrik Bruhn igen ved at tabe sig. Belært af erfaring ved han, at det godt må tage tid. Og at det nok i virkeligheden handler mere om, hvordan man tænker, end hvad man putter i munden.