Dansen holder Silas søvnløs

Vild med dans nærmer sig med raske skridt afslutningen. Og udsigten til at semifinale og finale er lige om hjørnet, er virkelig noget, der har fået Silas Holst til at tænke. Faktisk i en grad, så det går ud over søvnen.

Foto: Claus Poulsen

Vild med dans nærmer sig med raske skridt afslutningen. Og udsigten til at semifinale og finale er lige om hjørnet, er virkelig noget, der har fået Silas Holst til at tænke. Faktisk i en grad, så det går ud over søvnen.

- Jeg er nået dertil, hvor jeg ikke kan sove om natten. Jeg tænker på, hvordan jeg kan få det bedste ud af Sophie. Og tænker koreografien til dansen igennem hele tiden. Så jeg kan bestemt godt mærke, at vi er tæt på semifinale og finale. Det er helt forfærdeligt, fortæller han, da udeoghjemme.dk møder ham og partner, skiløber Sophie Fjellvang-Sølling, torsdag eftermiddag, efter deres sidste træning.

- Det er også fordi, at det er uhyggeligt åbent. Af de fem par der er tilbage, der er der hele fire af parrene, der endnu ikke har været i omdans. Havde vi været det eneste par, der ikke havde været det, kunne man måske tænke, at så skete det nok ikke. Men vi er altså fire - og i aften er der ét af os, der helt sikkert kommer til at stå i den omdans. Det gør det ikke mindre spændende, skulle jeg hilse at sige.

For Sophie er det dog i første omgang andre ting, der fylder hovedet.

- Mit fokus er på, at jeg skal yde mit bedste i forhold til det, som Silas vil have mig til at gøre. Og så sætter jeg min lid til ham, og til at han ikke siger stop, før det er godt nok.

Opbakningen er overvældende
Hver uge har udeoghjemme.dk en netafstemning, hvor man kan stemme på sit favoritpar. Den liste har Holst og Fjellvang-Sølling toppet i flere uger. Men de mærker også seernes opbakningen på en mere direkte måde - gennem eksempelvis Facebook. Noget der naturligt nok fremkalder stor taknemmelige.

- Jeg har lavet Vild med dans i flere år. Men jeg synes faktisk, at det er første gang, jeg kan mærke, at der er så stor opbakning. Jeg føler nogle gange, at jeg bliver slået helt omkuld af det. Det, at der er nogle, der gider at tage sig tid til at stemme på os, eller at skrive til os, det gør mig vildt glad, fortæller Silas.

De to er enige om, at det, at de kan føle den store opbakning, kun gør, at de bliver endnu bedre.

- Det at andre synes, at det vi gør er godt, det gør virkelig, at jeg får endnu mere lyst til at præsterer det bedste jeg kan, når vi er på gulvet. Det er meget opmuntrede, siger Sophie, der ikke er i tvivl om, hvem der skal have kreditten for, at hun præsterer så godt.

- Silas får virkelig det bedste frem i mig. Han siger hvad han mener, og er altid overdrevet positiv - med mindre, at det er noget lort, jeg laver, for så siger han også det. Men det har jeg vildt respekt for.

Skal man tro Silas, så er det nu ikke så mærkeligt, at skiløberen er blevet så god, som hun er. Hun har nemlig den helt rigtige attitude i træningslokalet.

- Jeg føler, at jeg i Sophie har fået en utrolig stabil partner. Jeg kan virkelig mærke i træningslokalet, at hun rigtig gerne vil. Der er ikke noget, der hedder at stoppe halvvejs. Enten gør man noget, eller også gør man det ikke. På den måde er hun utrolig perfektionistisk, siger han.