Ena dansede sig ind i vore hjerter: Et ægte menneske

Mange havde da set Ena spille køkkenpigen Martha i Badehotellet. Men super-kendt kan man ikke sige, hun var, da hun startede i Vild med Dans. Men nu har hun for alvor danset sig ind i danskernes bevidsthed – og danskernes hjerter.

-Jeg er med i en dansekonkurrence. Ikke i en fitnesskonkurrence. Ena Spottag, 30, fortalte fra starten, hvad det drejede sig om for hende, da hun havde sagt ja til at danse med i Vild med Dans.

Og hun sagde også fra starten, at hun ingen ambitioner havde om at blive en ren sylfide.

-Vi har tit et misbillede af, hvordan kroppe skal være for at være brugbare og lækre. Der eksisterer et sindssygt kropsideal, sagde Ena i et interview i Ude og Hjemme i oktober.

LÆS OGSÅ: Veninden fra Badehotellet: Ena er bare så modig

-Jeg er glad for den krop, jeg har. Jeg er efterhånden blevet stolt af, hvad min krop kan, sagde hun.

Men der var folk, der blev provokeret af Ena.

”Jeg synes det er utroligt I stadig er med i vild med dans fordi du er så tyk. Folk der er så tykke plejer ikke at udstille sig selv på den måde du gør. Du var pisse elendig da du startede men kom dog lidt efter det på et tidspunkt. Men jeg fatter ikke du er der endnu. Det er skide sjovt at se en tyk danse så fortsæt du bare vi andre har lidt at grine af hahaha,” var der en der skrev på Facebook.

Stolt af at være en rund kvinde

Men Ena lod sig ikke slå ud af den slags skriverier.

-Jeg ser mig selv som værende en repræsentant for, at man skal have lov til at være den, man er. Jeg føler pludselig, at jeg bærer min krop helt anderledes, og jeg er pissestolt af at være en rund kvinde, svarede  Ena Spottag på TV2.dk.

-Man skal være stolt af den man er, og de forskelligheder vi alle sammen har, er det, der gør verden værd at leve i, forklarede hun.

LÆS OGSÅ: Ena jublede af glæde: Jeg er så overvældet

Hun har tidligere været på utallige slankekure. Men det gider hun ikke mere.

-Det hjælper alligevel ikke. Det er slet ikke langtidsholdbart, og man bliver bare forvirret og stresset. Man skal turde være den, man er.  Jeg ser sådan på det, at folks kroppe og udseende fortæller en historie om hvem, personen er. Hvis man med alderen får rynker, er det da bare et smukt tegn på, at livet er blevet levet. På samme måde fortæller min krop historien om mig, sagde hun til Ude og Hjemme i oktober.

Ikke altid det bedste

-Jeg spiser faktisk ikke så meget. Men jeg bliver så optaget af de ting, jeg laver, at jeg kan glemme at spise. Så bliver det tit til, at jeg lige tager det, der stiller den værste sult, og det er ikke altid det bedste. Men sådan er jeg, og sådan er min krop. Det har jeg det fint med, forklarede hun.

Men Ena er langt mere end rund kvinde. Hun er også fuld af godt humør.

LÆS OGSÅ: Ena dagen efter triumfen. Hvordan skal jeg klare det uden Thomas

-Jeg er i bund og grund glad. Der er trods alt flere positive ting, siger hun.

Derfor var det da også Ena, der først fandt på at kalde sig selv og sin partner, Thomas Evers Poulsen, for Team Glad.

-Man kommer langt, hvis man kan grine og have det sjovt. Både Thomas og jeg er følsomme typer. Vi griner meget, ja, men vi har også begge let til tårer, hvis der sker noget rørende. Når jeg græder, så græder jeg .

Vi blev alle rørte

Ena har også drømme og håb for fremtiden.

-Jeg drømmer da om både mand og barn. Men det er ikke noget, jeg vil stresse over. Men så skal jeg jo lige finde en kæreste først. Jeg er den type, der hurtigt bliver venner med drengene, og så kan det være svært at udvikle det til mere end det, har Ena tidligere sagt til Ude og Hjemme.

På trods af manges skepsis i starten, fik Ena hurtigt lært at danse. Hun var elegant, smuk og følelsesfuld, når hun var på gulvet i Vild med Dans.

LÆS OGSÅ: Ena Spottag: Jeg drømmer om mand og barn

Så da hendes dansepartner lod tårerne trille, efter de to havde vundet finalen i Horsens, var der mange rundt om i landet, der blev rørte over, at lige præcis Ena vandt Vild med Dans.

For vi kunne lide, hvad vi havde set gennem to en halv måneds dans. Et ægte menneske.

Nu gælder det så et helt nyt kapitel i Ena Spottags liv. Hun har fået job på Aalborg Teater, hvor hun starter til næste år. Men mon ikke der også bliver en enkelt filmrolle eller tv-rolle til Ena Spottag.