Eventyrlige Krakow

Efter 12 år i Danmark er Marta Preiss nu bosat som rejseleder for Kulturrejser Europa i Krakow, hvor hun er født og opvokset. Krakow er en fantastisk by at vise frem - se bare her!

Historie og kultur i Krakow

 

Byen undslap ødelæggelser under Anden Verdenskrig, og det betyder, at den smukke arkitektur er intakt – meget daterer helt tilbage til det 11. århundrede! I dag er Krakow en gourmet- og shoppingmetropol, og ved juletid oplyses byen af hyggelige julemarkeder.

 

Rejs ned i saltminernes dyb
Knap 15 kilometer sydøst for Krakow ligger den lille by Wieliczka, og 135 meter, eller retter 870 trappetrin, under jordens overflade begynder saltminerne, som er over 700 år gamle og på Unesco’s Verdensarvsliste. I alt måler saltminen 327 meter i dybden og består af en 320 kilometer lang labyrint af mørke tunneler, som forbinder ca. 2.000 kamre. Tre af minens ni niveauer er åbne for publikum, og her finder du det største museum for minedrift i Europa samt en imponerende samling af skulpturer i saltkrystal og granit, udført og efterladt af minearbejdere, som for længst er væk. Minen er stadig i brug, og i et af de største rum er udhugget en kirke med udsmykninger og relieffer, hvor der afholdes messe for arbejderne. Turen op til overfladen køres i en gammeldags elevator, men der er også en elevator for gangbesværede.

Schindlers fabrik og det jødiske kvarter
I film som Schindlers Liste og Pianisten har mange set historien om Krakows gamle, jødiske kvarter, Kazimierz. Før Anden Verdenskrig var en fjerdedel, 65.000, af Krakows befolkning jøder, men kun knapt 2.000 overlevede ghettoen og de efterfølgende deporteringer. Oskar Schindlers emaljefabrik, der reddede 1.100 jøder fra koncentrationslejrene, er nu genåbnet som museum og beskriver tilværelsen i Krakow under Anden Verdenskrig. På fabrikkens 3. sal står Oskar Schindlers kontor endnu, som det gjorde dengang. Oplev fortiden i det jødiske kvarter, men glæd dig også over nutiden, for ud af krigens skygge er blomstret en ny bydel, og 70 år efter lever kvarteret igen med flere og flere cafeer, koncerter, kunstgallerier og unikke smykkebutikker.

Fortryllende julemarked
Oplev ægte julestemning og vinterhygge, når det gamle Krakow pyntes med lys og træer, og byens berømte julemarked begynder. Få varmen med et glas af den gløgglignende drik grzaniec galicyjski, som, udover at være aldeles umuligt at udtale, også smager skønt af nellike, kanel og laurbær. Her finder du alt, hvad hjertet kan begære af brugskunst, lædervarer og traditionelle julegodter, og julegaverne kan købes billigt på Krakows shoppingstrøg.

Spis som de kongelige
Fra et gastronomisk synspunkt er Krakow Polens hovedstad, og omkring den gamle markedsplads ligger over 150 restauranter – heriblandt den første restaurant i Europa, som blev åbnet i 1364. Krakow byder på fremragende, international kogekunst, men holder også fast i sine kulinariske rødder med et traditionelt, polsk køkken, hvis smagfuldhed nok vil overraske dig! Jeg nyder at sætte tænder i en saftig, argentinsk bøf, men prøv også de kraftige, gammeldags supper som barszcz, der er lavet på rødbeder, eller en enkel svampesuppe med lækre kantareller og karljohansvampe.

Tag med Kulturrejser Europa til Krakow
Vi har forberedt to indholdsrige rejser til Krakow. Tag med på en kulturrejse, hvor du oplever en moderne storby med en gribende historie, og mærk stemningen ved juletid på Krakows berømte julemarked.

Julemarked i Krakow – 4 dage
● Flyv til julemarked og kulturelt vintereventyr i Krakow med Kulturrejser Europa fra København.
Hvornår? 3. december til 6. december og 10. december til 13. december
Hvad er inkluderet? Fly København-Krakow t/r 3 nætter på det 4-stjernede Hotel Golden Tulip i centrum af Krakow 3 x morgenmad og 2 x middag på gode, lokale restauranter
● Transport ifølge program Dansktalende rejseleder
Udflugter:
Byrundtur i Krakows gamle by og det jødiske kvarter
Besøg på Krakows julemarkeder
Udflugt til Wawel-slottet og besøg i Wawel-katedralen og St. Mary Basilica
Udflugt til saltminerne i Wielczka
Pris pr. person fra: 3.995 kr.

Krakow med kulturel kvalitetstid - 5 dage
● Flyv til Krakow med Kulturrejser Europa fra København.
Hvornår? 4. oktober til 8. oktober, 11. oktober til 15. oktober, 18. oktober til 22. oktober.
Hvad er inkluderet? Fly København- Krakow t/r 4 nætter på det 4-stjernede Hotel Golden Tulip i centrum af Krakow
● Transport ifølge program 4 x morgenmad og 2 x middag på gode, lokale restauranter
● Dansktalende rejseleder
● Entre inkluderet på alle udflugter
● Udflugter:
Byrundtur i Krakows gamle by og det jødiske kvarter
Udflugt til Wawel-slottet og besøg i Wawel-katedralen og St. Mary Basilica
Udflugt til saltminerne i Wielczka
Udflugt til Auschwitz- Birkenau statsmuseum
Pris pr. person fra: 4.795 kr.

Læs mere om rejserne og book din egen ferie her. Du kan også kontakte Kulturrejser Europa på telefon 88 33 62 46.