Hvad ved du om ferie på Rügen? Lad Tysklands største ø overraske dig.

Vidste du, at tyskerne selv betragter Rügen som Tysklands smukkeste ø? Når du kommer hertil, forstår du hvorfor, for her ER virkeligt dejligt.

Rügen har lange sandstrande og hvide kridtklinter, dybblå søer og små landsbyer med grønne alléer.

Hovedbyen Sassnitz er en historisk by med aner helt tilbage til bronzealderen. I dag er byen kendt for sine imponerende, gamle villaer og den utroligt smukke strandpromenade. Øst for Sassnitz ligger nationalparken Jasmund med den 118 meter høje kridtskrænt Königsstuhl, som er parkens berømte kendetegn.

Læs også: Rejseleder Marta Priess fortæller om sit Eventyrlige Krakow »

På Rügen ligger ”Tysklands Nordkap”

Kap Arkona på Rügens nordspids omtales ofte som ”Tysklands Nordkap”. Et fantastisk sted, som ud over sin vidunderlige udsigt, også har en spændende forhistorie, der omhandler venderne - et slavisk folk, oprindeligt bosiddende på Rügen. Helt herude på Rügens nordligste spids har venderne efterladt en statue af deres gud, Svantevit.

Den største ferieby på Rügen er kurstedet Binz. Her finder du smukke, restaurerede badehoteller fra starten af 1900-tallet, og i den mondæne by er der også gode muligheder for shopping. Husk at nyde udsigten over kysten fra den gamle badebro. 

Kolossen på Rügen

Har du lyst til et stykke vanvidshistorie, skal du besøge Prora, som var nazisternes forsøg på at bygge et ferie- og badeanlæg ved kysten. Turen til Binz kan du tage blandt andet med det gamle damplokomotiv ved navn ”Rasender Roland”.

På Rügen finder du masser af gode restauranter i forskellige prisklasser. Øen er desuden kendt for sine mange spa- og wellness-hoteller. 

Læs også: Derfor skal du rejse med rejseleder »

Se her, hvordan du kommer til Rügen

Du kan rejse med Nilles til Rügen i 4-stjernede busser og bl.a. få 4 overnatninger med halvpension på Hotel Rügen, som er et skønt hotel med bedste beliggenhed med udsigt over havnen og Østersøen. Nilles arrangerer busturer hele sommeren fra 3.395 kr. pr. person. Som altid er dansk rejseleder inkluderet i prisen.