Jul og Nytår i Berlin

At fejre jul og nytår i Berlin er ganske særligt og noget, som rejseleder fra Nilles Rejser Thomas Gammelgaard glæder sig til hele året. Her får du hans tip til jul og nytår i Berlin.

Thomas Gammelgaard, rejseleder for Nilles Rejser, Berlin: - Det, jeg elsker ved Berlin, er mangfoldigheden, og det gælder også for julemarkederne, som der er over 80 forskellige af i Berlin mellem november og december. Så selv hvis du, som jeg, ikke er synderligt ”julet”, findes der julemarkeder med forskellige temaer og stemninger, som man ikke kan lade være med at blive grebet af.

Mine fem foretrukne julemarkeder i Berlin

1. Kulturbrauerei i Printzlauerberg
I gården til det gamle bryggeri afholdes et julemarked med nordisk tema, hvor svenske og finske julespecialiteter serveres fra boderne, imens skandinaviske julesalmer strømmer ud af højtalerne. Her kan man pakke sig ind i rensdyrskind, sidde omkring åbne ildsteder og varme sig på et glas gløgg.
2. Charlottenburgslottet danner den spektakulære baggrund for dette hyggelige julemarked i det gamle Vestberlin. På slotspladsen er opstillet 250 træpavilloner, som sælger alt i håndværk fra håndlavede smykker til silketørklæder og velduftende sæber, alt imens et lille orkester spiller lystigt. Når solen går ned, oplyses slottet i alverdens forskellige farver, og det er et fantastisk flot skue.
3. På Alexanderplatz finder du det typiske berlinerjulemarked, som minder om et stort loppemarked med juletema. Her er også et ualmindeligt stort udvalg af boder med dampende varm glühwein.
4. Spandau julemarked ligger i bydelen Spandaus gamle bykerne, og med kirken og de gamle bygninger som baggrund er det et af Berlins hyggeligste. Tag S-toget fra Alexanderplatz til Spandau Station, hvor julemarkedet begynder. Ved første øjekast ligner det et tivoli, men fortsætter du om bag rådhuset, bliver det hyggeligt og klassisk.
5. Gendarmenmarcht julemarkedet kendes for sit kunsthåndværk, som er af en lidt bedre kvalitet end mange andre steder. Her kan du også købe hjemmelavede chokolader og alverdens lækkerier. Entre koster én euro, som går til velgørende formål.

Her er Berlin smukkest ved juletid
Mange synes, at Unter den Linden er Berlins smukkeste gade ved juletid, men man skal ikke snyde sig selv for at køre en aftentur op ad Kurfürstendamm, som efter min mening har Berlins smukkeste julebelysning. Platantræerne på begge sider af boulevarden har trækroner så store, at de mødes og vokser sammen på midten. Ved juletid pyntes de med kilometervis af lyskæder, så det føles som at køre under et stjernetæppe.

Berlins julemarkeder
4 dage fra 2.695 kr.
Rejsen inkluderer:
●4-stjernet bus med Wi-Fi
●3 overnatninger på hotel med byens bedste beliggenhed
●4 x morgenmad
●2 x frokost
●Dansk rejseleder
Afrejser i november og december

NYTÅR I BERLIN
4 dage fra 4.395 kr.
Rejsen inkluderer:
●4-stjernet bus med Wi-Fi
●3 overnatninger på hotel med byens bedste beliggenhed
●4 x morgenmad
●1 x aftensmad i Berlin
●Nytårsarrangement med All Inclusive
●2 x frokost
●Dansk rejseleder
Afrejse den 29. december – 1. januar