Rejser

Mit dejlige bornholm

20. august 2015 af redaktionen
Smukke, hyggelige byer og en helt særlig natur med stejle klipper, søer og skove, gør den smukke ø i Østersøen til et af de dejligste feriesteder i Danmark. Ikke mindst for børnene.
Guide: Lars Micheelsen, 53, fra Skørping:

Min mors familie er fra Bornholm, jeg er kommet her hele mit liv. Er faldet pladask for den åbne, venlige afslappede stemning herovre. De seneste 21 år har jeg kørt som fast guide på øen og har været her over 300 gange.
 

Bornholm er et stykke Danmark, som er helt unikt, koncentreret på et lille område. Her er tonsvis af spændende oplevelser og aktivitet – og selv i højtiden er her aldrig overrendt af turister.

 

 

Vandland og forlystelser

Bornholm byder på et væld af forlystelser. Her er en lille håndfuld: Joboland – Brændesgårdshaven i Svaneke – er Bornholms store forlystelsespark med både legeland, vandland og dyrepark. I Highpark Bornholm, lidt uden for Gudhjem, kan hele familien klatre i træer. I Bornholms Sommerfuglepark kan man opleve 1.000 farvestrålende sommerfugle, i Rovfugleshowet i Rønne kan man se de smukke rovfugle helt tæt på. Danmarks skønneste hus Danmarks Skønneste Hjem ligger i Gudhjem. Det gule bindingsværkshus fra 1948 blev i 2013 kåret som Danmarks smukkeste hjem i tvprogrammet Danmarks Skønneste Hjem på DR1. Huset er i to etager og har en pragtfuld beliggenhed ud til klippekysten ved hårnålesvinget i udkanten af Gudhjem. Fra flere af husets rum er der den skønneste panoramaudsigt til Østersøen. En skjult skat? Ud af Danmarks i alt syv rundkirker fra middelalderen ligger de fire af dem på Bornholm. Rundkirkerne er bygget som kombinerede kirker og forsvarsværker, og hver af de bornholmske rundkirker har deres eget særpræg. Rundkirkerne er omgærdet af masser af mysterier. Nogle mener, at de gemmer på Tempelherrernes hemmeligheder, og at ordenen skjulte en stor skat under en af kirkerne.

Verdens fineste sandstrand

Glem alt om Caribien eller Maldiverne! Stranden ved Dueodde betragtes som en af Europas fineste og hvideste sandstrande. Sandet på den flere kilometer lange strand er så fint, at Bornholm er et af de få steder i verden, der har formået at sælge sand til Sahara!
  Nordeuropas største borgruin Hammershus borgruin på Bornholms nordlige spids er Nordeuropas største og mest imponerende middelalderborg.
  Sødt i Svaneke Bornholm producerer en lang række lækkerier, som frister ganen hos både store og små. Ud over de mange silderøgerier, som ligger overalt på øen, finder du også lokalt produceret slik. I den hyggelige by Svaneke, Danmarks smukkeste købstad, laver de blandt andet karameller, is, vingummi, chokolade, bolsjer og lakrids i lange baner – og Svaneke Bryghus er også et besøg værd.

Sådan kommer du til bornholm

Du kan rejse med NILLES til Bornholm. Der er afrejse i 4-stjernet bus i juli, august og september med opsamling i Jylland, på Fyn og Sjælland. Gratis WiFi i busserne. Rejsen varer i 6 dage og inkluderer 5 overnatninger på Hotel Allinge med ”All Inclusive Light” og udflugter med lokalkendt guide.   Pris pr. person fra 4.295 kr. Ring på 70 21 60 22 eller læs mere og tilmeld dig på http://www.nilles.as/bornholm

 

Sponsoreret indhold