Rejser

Oplev Sveriges største julemarked

1. januar 2014 af Katharina Kjøge, foto: Liseberg, Visitsweden
Nøddeknækkeren på is, hurtige karruseller og gammeldags juleknas i de små, hyggelige bindingsværkshuse. Kom i julestemning, når Liseberg forlystelsespark traditionen tro byder velkommen til Sveriges største julemarked.
Oplev den fabelagtige is-ballet over Nøddeknækkeren, når Liseberg åbner for Sveriges største julemarked

Sveriges største julemarked

Liseberg glitrer i skæret fra fem millioner julelys, når forlystelsesparken fejrer jul for fuld udblæsning og åbner dørene til Sveriges største julemarked. Her er noget for enhver: Hyggelige juleboder, et fantastisk skøjteshow, julemandens værksted, skattejagt for børn, forlystelser, der giver sus i maven, og meget meget mere.

Hvert år besøges Liseberg af omkring en halv million mennesker i julesæsonen, der i år strækker sig fra 18. november til 30. december (2016).

Læs også: Julemarkeder i Hamborg

Se det hyggelige galleri med billeder fra Liseberg Jul nedenfor.

Nøddeknækkeren som is-ballet

I år glider Nøddeknækkeren ud på isen og giver et spektakulært skøjteshow med Sveriges dygtigste kunstskøjteløbere, klassisk musik og smukke kostumer. Is-showet er flottere end nogensinde og har kostet seks millioner svenske kroner at skabe.

Vil du prøve kræfter med piruetterne, er alle gæster velkommen på isen mellem forestillingerne. Det er gratis at se is-balletten og prøve skøjtebanen, når først man har købt indgangsbillet til Liseberg.

Svensk julemarked

De hyggelige, små bindingsværkshuse sælger både lækkerier til julemiddagen og fine julegaver. Langs Storgatan og i havneområdet er det den gammeldags jul med korsang, varm chokolade og farvestrålende slik, man kan glæde sig til.

På design- og håndværksmarkedet kan man finde personlige gaver fra både kendte mærker og fra små, mindre kendte kunsthåndværkere og kunstnere. På middelaldermarkedet sælges smedejernsprodukter og historiske smykker.

Julemarked for børnene

  • Hils på den hvide kanin, Julius, som er kommet ned fra Nordpolen, se juleteater og prøv de hurtige karruseller i Lisebergs Kaninland.
  • Oplev Julemanden og nisserne, som er flyttet ind i deres juleværksted. Her kan børnene skrive ønskesedler og komme på kanetur med julemandens rensdyr i det smukke vinterlandskab.
  • I middelalderlandsbyen bliver der fejret midvinter med middelaldermarked og skuespil – og her er skattejagt for børn.

HVOR: Liseberg ligger centralt i Gøteborg i Sverige

HVORNÅR: Julesæsonen: 18. november til 30. december

Læs mere om Liseberg og køb billet til julemarkedet her >>

Se de hyggelige billeder fra Jul på Liseberg

Sponsoreret indhold